Ντέιβιντ και Τζορτζ: Μαζί ήρθαν, μαζί φεύγουν…

ΚΟΣΜΟΣ

Ήρθαν μαζί και μαζί έφυγαν...

Ο λόγος για τον πρώην Βρετανό Πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και τον πρώην υπουργό Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν.

Ο τελευταίος έφυγε από την βρετανική κυβέρνηση , μετά τη δημιουργία της καινούργιας κυβέρνησης υπό την Τερέζα Μέι, καθώς ο φίλος τους και συνεργάτης του στην πολιτική , που αποκαλέστηκε πολλές φορές «πολιτική του Νότινγκ Χιλ», έφευγε από τον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στρίτ. Μάλιστα, ο κ. Όσμπορν έφυγε από την πίσω πόρτα της Ντάουνινγκ Στρίτ κατόπιν συνάντησης που

είχε με την νέα Πρωθυπουργό της χώρας.

Κάμερον και Όσμπορν είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι για περισσότερα από δέκα χρόνια, ακόμα και πριν ο Ντέιβιτ Κάμερον αναλάβει την ηγεσία των Συντηρητικών το 2005.

Οι δυο τους ήταν μαζί στην ηγετική ομάδα του Μάϊκλ Χάουαρντ, ο οποίος όταν έχασε τις γενικές εκλογές του 2005 προώθησε το δίδυμο στην ηγετική ομάδα των Συντηρητικών.

Μέσα σε λίγους μήνες Κάμερον και Όσπορν κατάφεραν να δώσουν νέα πνοή στο κόμμα μέσα από τις μεταρρυθμίσεις που προώθησαν. Πέντε χρόνια αργότερα οι δυο τους ήταν στην εξουσία έστω και σε συνασπισμό με τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες.

Ο Όσμπορν ήταν ο «πολιτικός εγκέφαλος» του Κάμερον, ο «συνομώτης» του, ο άνθρωπος που σκεφτόταν πέντε βήματα μπροστά και έδινε τις απαραίτητες «συνταγές» για τις απαραίτητες λύσεις.

Κάθε καθεστώς πρέπει να έχει τις αντιθέσεις του, έτσι ο Κάμερον ασκούσε γοητεία στις κάμερες ενώ ο Όσμπορν ήταν αυτός που κρατούσε τις εσωτερικές, αλλά και εξωτερικές, απειλές σε έλεγχο.

Από τη στιγμή που ο Όσμπορν εισήλθε το Υπουργείο Οικονομικών το Μάιο του 2010, χρειαζόταν όλα τα «όπλα»για να αντέξει Η χώρα ήταν κοντά στην πτώχευση και χρειάζονταν επείγοντα μέτρα για τη διάσωση της οικονομίας. Μέτρα που δεν δίστασε να πάρει.

Ο ‘Οσμπορν έγινε έμβλημα της πολιτική του «Νότινγκ Χιλ» και του εκσυγχρονισμού της χώρας, ενώ δεν ήταν υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το brexit. Φοβόταν τις επιπτώσεις που μπορούσε να έχει κάθε αποτέλεσμα του.

Πριν από ένα χρόνο ήταν ευρέως γνωστό πως ο Όσμπορν ήταν το φαβορί για να είναι ο επόμενος ένοικος στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ. Μετά το brexit φαίνεται πως οι όποιες ελπίδες του έχουν γίνει σκόνη και αρκετοί πιστεύουν πως αν και είναι 45 ετών, ο Τζορτζ Όσμπορν ποτέ δεν θα καταφέρει να επιστρέψει στην πρώτη γραμμή της πολιτικής ζωής της χώρας.

Ντέιβιντ ΚάμερονΤζορτζ ΌσμπορνΒρετανίαπολιτικήHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα