Ντάσελμπλουμ μετά το Eurogroup: Η Ελλάδα ανακάμπτει γρηγορότερα

Μοσκοβισί: Βλέπουμε την κατάσταση με αισιοδοξίαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε κλίμα αισιοδοξίας για την Ελλάδα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, του Επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισή και του επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ από τη Συνέντευξη Τύπου:

Ντάισελμπλουμ:

Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει γρηγορότερα

Την ανάγκη να κλείσουν το γρηγορότερο δυνατό οι εκκρεμότητες προκειμένου να επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ.

Όπως είπε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδριασης «ενθαρρύναμε τους Έλληνες να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προκειμένου να επιστρέψουν οι θεσμοί το γρηγορότερο δυνατό».

Έκανε θετική αναφορά στα αποτελέσματα της οικονομίας, επισημαίνοντας ότι θα ξεπεραστούν οι στόχοι του 2016 για τα δημοσιονομικά καθώς και ότι η οικονομία ανακάμπτει γρηγορότερα από ό,τι αναμενόταν.

Τόνισε ότι «υπάρχει σαφής κατανόηση πως η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι στόχος όλων».

Μοσκοβισί: Βλέπουμε την κατάσταση με αισιοδοξία

Την ανάγκη επίτευξης μιας καθολικής συμφωνίας πάνω στα εκκρεμή ζητήματα, για τις μεταρρυθμίσεις και τα δημοσιονομικά στην Ελλάδα επισήμανε από τη μεριά του ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι απαιτείται η δημιουργία ενός μηχανισμού που να διασφαλίζει και τις δύο πλευρές, καθώς και τους στόχους του προγράμματος. Σύμφωνα με τον ίδιο, «είχαμε καλή συζήτηση, που μας επιτρέπει να δούμε τα επόμενα βήματα με αισιοδοξία».

Γέρουν ΝτάισελμπλουμEurogroupΕλλάδαΠιερ ΜοσκοβισίΚλάους ΡέγκλινγκHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα