Νορβηγός δημοσιογράφος ανακήρυξε τον Παύλο διάδοχο – Η ανάρτηση στο Twitter και οι αντιδράσεις

Μετά το BBC και ένας Νορβηγός δημοσιογράφος – ιστορικός …ανέστησε τη βασιλεία στην Ελλάδα.

O Oskar Aanmoen, συνεργάτης της ιστοσελίδας royalcentral.co.uk, έγραψε στο Twitter: «Ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο βασιλιάς! Να ζήσει η αυτού μεγαλειότης, ο βασιλιάς Παύλος ο δεύτερος των Ελλήνων».

The King

is Dead – Long Live the King!

Long live His Majesty King Pavlos II of the Hellenes pic.twitter.com/IHhcW3r8WH

Oskar Aanmoen (@OAanmoen) January 11, 2023

We don t have a king βρε ντενεκε

— Υπέρκομψη ουσουρπαδόρα με πφαιζερ (@la_usurpadora92) January 11, 2023

Όπως ήταν φυσικό η ανάρτησή του προκάλεσε πληθώρα αρνητικών σχολίων στο Twitter (ενδεικτικά):

If you like Greek former royal members, you can take them in Norway. We're ok here

— Katerina Chamaleli (@KChamaleli) January 14, 2023

Dude, there's no royalty in Greece anymore. There's no King to announce. Konstantinos was ex King. Pavlos just his son.

— Antonis N. (@nesgos) January 12, 2023

Are you really a historian?Because monarchy does not exist in Greece. It was abolished after a public referendum in 1974. Royal and nobility titles are not recognized in our Constitution.Therefore, "King Pavlos II of the Hellenes" does not exist but in his (or your) fantasy only

— Dina Vayena (@DiVayena) January 11, 2023

Deposed king, highly disliked and never accepted by the Greek people.

You misinform people for a living but social media is where people remember and reply.

— επαγγελματίας ομοφυλόφιλη (@ecpoir) January 12, 2023«Ο πρίγκιπας που έζησε τη ζωή του στην εξορία»

Στο άρθρο του με τίτλο: «Ο πρίγκιπας που γεννήθηκε για να κυβερνήσει, που έζησε τη ζωή του στην εξορία – Ο Παύλος της Ελλάδας», ο Νορβηγός δημοσιογράφος – ιστορικός αναφέρει:

«Ο θάνατος του Κωνσταντίνου Β’, τελευταίου Βασιλιά της Ελλάδας, κλείνει ένα κεφάλαιο στην ιστορία της χώρας του. Αλλά για τους υποστηρικτές της ελληνικής μοναρχίας, το ερώτημα ποιος φέρει τώρα τη διεκδίκηση του στέμματος παραμένει. Κληρονόμος του Κωνσταντίνου ήταν ο πρωτότοκος γιος του, ο Παύλος.

Στις 20 Μαΐου 1967 γεννήθηκε ο διάδοχος της Ελλάδας Παύλος, επίσης πρίγκιπας της Δανίας. Ο Έλληνας διάδοχος είναι ο μεγαλύτερος γιος και το δεύτερο παιδί του Κωνσταντίνου Β’, του τελευταίου Βασιλιά της Ελλάδας από το 1964 έως το 1973 και της συζύγου του, Άννας-Μαρία της Δανίας. Τόσο η βασίλισσα Μαργκρέθη της Δανίας όσο και η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας είναι θείες του.

Όταν γεννήθηκε, ο διάδοχος Παύλος, εκτόπισε τη μεγαλύτερη αδερφή του, Αλεξία, ως διάδοχο του θρόνου ακολουθώντας τους κανόνες της τάξης της διαδοχής της Ελλάδας. Ο Πρίγκιπας μεγάλωσε στο Ανάκτορο του Τατοΐου στην Αθήνα. Ο Παύλος γεννήθηκε σε μια ταραγμένη εποχή της ελληνικής πολιτικής. Η Ελλάδα αυτή την εποχή χαρακτηριζόταν από στρατιωτικά πραξικοπήματα και αστάθεια.

Ο πατέρας του διαδόχου Παύλου, ο βασιλιάς Κωνσταντίνος Β’, είχε αναλάβει την εξουσία στην Ελλάδα μετά το θάνατο του πατέρα του, βασιλιά Παύλου, το 1964. Το 1967, την ίδια χρονιά που γεννήθηκε ο Παύλος, η ελληνική βασιλική οικογένεια ανατράπηκε με στρατιωτικό πραξικόπημα. Τον Δεκέμβριο του 1967 ο βασιλιάς Κωνσταντίνος επιχείρησε ένα αντιπραξικόπημα, αλλά δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει επαρκή στρατιωτική υποστήριξη. Ως εκ τούτου, το 1967 η βασιλική οικογένεια έπρεπε να εγκαταλείψει την Ελλάδα. Πρώτα πήγαν στη Ρώμη. Από τη Ρώμη πήγαν στην Κοπεγχάγη και έζησαν με τη μητέρα της βασίλισσας Anne-Marie, βασίλισσα Ingrid, για κάποιο διάστημα.

Ο διάδοχος Παύλος σπούδασε στο Λονδίνο στο Ελληνικό Κολλέγιο του Λονδίνου, που ιδρύθηκε από τους γονείς του καθώς και στο Armand Hammer United World College στις ΗΠΑ. Ο διάδοχος έχει επίσης ολοκληρώσει εκπαίδευση στη Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία Sandhurst του Βρετανικού Στρατού.

Ως ενήλικας, έχει ζήσει στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, εργαζόμενος ως σύμβουλος επενδύσεων. Ο Παύλος παντρεύτηκε τη βρετανικής καταγωγής κληρονόμο Marie-Chantal Miller, την 1η Ιουλίου 1995. Το ζευγάρι έχει πέντε παιδιά την Πριγκίπισσα Μαρία-Ολυμπία, τον Πρίγκιπα Κωνσταντίνο-Αλέξιο, τον Πρίγκιπα Αχιλλέα-Ανδρέα, τον Πρίγκιπα Οδυσσέα-Κίμωνα και τον Πρίγκιπα Αριστείδη-Σταύρο.

Ο Έλληνας διάδοχος και η οικογένειά του εμφανίζονται συχνά σε επίσημους βασιλικούς εορτασμούς στην Ευρώπη. Εξάλλου, πολλοί από τους στενούς συγγενείς του διαδόχου είναι σημαντικοί Ευρωπαίοι βασιλικοί. Ο διάδοχος κατά τα άλλα ελάχιστα ασχολείται με την ελληνική πολιτική».

Διαβάστε επίσης:

Κίνα: Τουλάχιστον 60.000 θάνατοι λόγω Covid-19 μέσα σε ένα μήνα, ανακοινώνουν οι Aρχές

Ιράν: Εκτέλεσε τον Βρετανοϊρανό Αλιρεζά Ακμπαρί – Η Βρετανία καταδικάζει τη βάρβαρη ενέργεια

Σκληρό παζάρι ΗΠΑ-Τουρκίας για τα F-16 – Θα πάρει F-35 η Ελλάδα;

Keywords
Τυχαία Θέματα