Νίκος Παππάς για Κύπρο: «Ακραίες απαιτήσεις και πρακτικές δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές»

«Ακραίες απαιτήσεις και πρακτικές δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές ούτε κατανοητές από την διεθνή κοινότητα», αναφέρει ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Νίκος Παππάς σε δήλωσή του για τις εξελίξεις στην Κύπρο και συγκεκριμένα, την επίθεση τουρκοκυπριακών δυνάμεων στις ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ εντός της «νεκρής ζώνης». 

Ο υποψήφιος για την

προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει επίσης  πως «η προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στην ελληνοτουρκική διένεξη δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να εμπεριέχει για την Ελλάδα στοιχεία εθελοντικής παραίτησης από το Διεθνές Δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα που απορρέουν από αυτό».

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Παππά:

«Η επίθεση τουρκοκυπριακών δυνάμεων στους κυανόκρανους του ΟΗΕ στην Ουδέτερη Ζώνη στην Κύπρο, οι οποίοι προσπάθησαν να εμποδίσουν παράνομα έργα της τουρκοκυπριακής πλευράς, είναι ένα ακόμη επεισόδιο στην κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων τα τελευταία χρόνια.

Η πρωτοφανής αυτή επίθεση σε ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ επιβεβαιώνει ότι τα όρια στην επιθετικότητα της Άγκυρας δεν είναι ορατά. 

Ακραίες απαιτήσεις και πρακτικές δεν μπορούν να γίνονται ούτε ανεκτές ούτε κατανοητές από τη διεθνή κοινότητα, διότι, όπως αποδείχθηκε, διευρύνονται και πολλαπλασιάζονται. Είτε πρόκειται για την Κύπρο είτε για το Αιγαίο, είτε για την Ανατολική Μεσόγειο.

Η προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στην ελληνοτουρκική διένεξη δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να εμπεριέχει για την Ελλάδα στοιχεία εθελοντικής παραίτησης από το Διεθνές Δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα που απορρέουν από αυτό.

Οποιαδήποτε παρέκκλιση θα δημιουργήσει κάκιστο προηγούμενο και δεν θα συμβάλει στην ειρήνη και τη συνανάπτυξη των χωρών της περιοχής.

Η χώρα μας, όπως αποδείχθηκε την περίοδο 2015 – 2019, έχει και διπλωματική ισχύ και ακλόνητα νομικά ερείσματα.

Ελπίζουμε να αντιλαμβάνεται ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν έχει εντολή να αποκλίνει από αυτά».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας

ΠΑΣΟΚ: Αποχώρησε ο Παναγιώτης Κόνσουλας – Aνάρτηση με αιχμές

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Απαντά σε όσους τον κατηγορούν ότι διαχρονικά «έσκαβε τον λάκκο» του Τσίπρα

Keywords
Τυχαία Θέματα