Νετανιάχου: «Χωρίς νόημα οι συνομιλίες για εκεχειρία – Εκτός πραγματικότητας οι απαιτήσεις της Χαμάς»

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι έστειλε στο Κάιρο διαπραγματευτές για συνομιλίες αναφορικά με μια συμφωνία εκεχειρίας, όπως το ζήτησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ωστόσο οι απαιτήσεις της Χαμάς ήταν εκτός πραγματικότητας.

Ο Νετανιάχου είπε ότι δεν υπάρχει νόημα για περαιτέρω διαπραγματεύσεις έως ότου η Χαμάς κάνει αλλαγές στα αιτήματά της.

Παράλλλα,

είπε ότι ο ισραηλινός στρατός πρέπει να συνεχίσει την επιχείρησή του στη Ράφα, την πόλη στην νότια Λωρίδα της Γάζας όπου περίπου 1,4 εκατομμύριο εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι έχουν συνωστιστεί.

Όπως ανέφερε, αν δεν συνεχιστεί η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση εκεί, το Ισραήλ θα «χάσει τον πόλεμο» κατά της Χαμάς.

Σε συνέντευξη Τύπου στην Ιερουσαλήμ, ο Νετανιάχου τόνισε ότι ο ισραηλινός στρατός θα συνεχίσει την επιχείρησή του στη Ράφα ακόμη και σε περίπτωση συμφωνίας με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα για την απελευθέρωση ομήρων που κρατούνται ακόμη στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι μια ευρύτερη διπλωματική συμφωνία με τους Παλαιστίνιους θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο μέσω άμεσων διαπραγματεύσεων χωρίς προϋποθέσεις.

Διαβάστε επίσης:

Θάνατος Ναβάλνι: Πάνω από 340 συλλήψεις σε εκδηλώσεις μνήμης στη Ρωσία – «Σιγή ιχθύος»  από τον Πούτιν

ΗΠΑ: Σαλάχι έγινε… σταρ – Έμεινε έγκυος με παρθενογένεση

Παρίσι: Αστυνομικοί σκότωσαν άνδρα που τους απείλησε με χασαπομάχαιρο – Τον πυροβόλησαν 20 φορές

Keywords
Τυχαία Θέματα