Νέος γύρος του «Brussels Group» - Σύσκεψη στο ΔΝΤ για την Ελλάδα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδριάζει σήμερα το «Brussels group» καθώς οι εκπρόσωποι της ΕΚΤ και του ΔΝΤ έχουν αποχωρήσει από τις Βρυξέλλες για τη Φρανκφούρτη και την Ουάσιγκτον.

Η τηλεδιάσκεψη αναμένεται να καθορίσει της λεπτομέρειες των συνομιλιών που θα διεξαχθούν με την φυσική παρουσία των διαπραγματευτικών ομάδων τις επόμενες μέρες στην βελγική πρωτεύουσα.

Στόχος

της ελληνικής πλευράς είναι να επιτευχθεί μια συμφωνία στα τεχνικά κλιμάκια πριν τη Σύνοδο Κορυφής στις 21-22 Μαΐου, ή αν δεν καταστεί δυνατό αυτό, να κλείσει γη διαπραγμάτευση με ένα έκτακτο Eurogroup λίγο αργότερα.

Τις προηγούμενες ημέρες προηγήθηκαν αλλεπάλληλες συνεδριάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου, κατά τις οποίες «χαράχτηκε» η ελληνική διαπραγματευτική γραμμή.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις εισηγήσεις του ανέφερε ότι «οι δανειστές πρέπει έμπρακτα πλέον να δείξουν έμπρακτα το σεβασμό στις διαδικασίες, στους νόμους και στο πλαίσιο λειτουργίας της ευρωζώνης».

Τα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά είναι, σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης, εκτός από το ασφαλιστικό και τα εργασιακά, οι συντελεστές του ΦΠΑ, το πρωτογενές πλεόνασμα και το ύψος του δημοσιονομικού κενού.

Στέλεχος της κυβέρνησης εκτιμά ότι εκ των πραγμάτων, όσο είναι ανοιχτή η διαπραγμάτευση, πολλά πεδία παραμένουν θολά και πως το αν υπάρξει συμφωνία ή όχι θα φανεί στο «παρά πέντε».

Συνεδριάζει το ΔΝΤ για την Ελλάδα

Αποκλειστικό θέμα συζήτησης στο αποψινό διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ, θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες του Αnt1, η Ελλάδα.

Αναμένεται να προεδρεύσει η επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ την ενημέρωση θα κάνει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος, Πόουλ Τόμσεν.

Σημειώνεται ότι πριν τη συνεδρίαση, η Κριστίν Λαγκάρντ θα συνατηθεί με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

ΕλλάδαδανειστέςδιαπραγμάτευσηΔΝΤ«Brussels Group»Has video:
Keywords
Τυχαία Θέματα