Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Να ξηλωθεί τώρα ο φράχτης στον Έβρο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το άμεσο ξήλωμα του φράχτη στον Έβρο, ζητάει από την κυβέρνηση η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ως αναγκαίο μέτρο για την αποτροπή της τραγωδίας που είναι σε εξέλιξη στο Αιγαίο.

«Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες άλλης μία τραγωδίας με θύματα πρόσφυγες στα νερά του Αιγαίου. Δεκάδες έχουν εντοπιστεί νεκροί ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των αγνοουμένων με ορατό τον κίνδυνο να έχουμε σε εξέλιξη την μεγαλύτερη τραγωδία προσφύγων στις Ελληνικές θάλασσες» αναφέρει η ανακοίνωση

και τονίζει ότι «το σταμάτημα αυτής της τραγωδίας είναι μονόδρομος, την στιγμή που η Ευρώπη συνεχίζει να κλείνει τα μάτια και να υψώνει φράχτες. Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να λάβει δραστικές αποφάσεις και να προχωρήσει σε πράξεις που θα συμβάλλουν στην επιτάχυνση του τέλους αυτού του δράματος».

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «οι πρόσφυγες δεν είναι ούτε “εθνική απειλή”, ούτε “εισβολείς” και κανένας φράχτης δεν μπορεί να σταματήσει τα κύματα των απελπισμένων ανθρώπων που δραπετεύουν από την φρίκη του πολέμου» και καλεί την κυβέρνηση να ξηλώσει τον φράχτη στον Έβρο.

«Να ξηλωθεί τώρα ο φράχτης στον Έβρο. Η Κυβέρνηση να υιοθετήσει άμεσα τις προτάσεις των διεθνών οργανισμών και να προχωρήσει στην δημιουργία ασφαλών και νόμιμων διόδων για τους πρόσφυγες στον Έβρο και σε άλλα σημεία. Επιτάχυνση των διαδικασιών δημιουργίας κέντρων υποδοχής και καταγραφής στα νησιά, ενίσχυση των υπαρχουσών κέντρων φιλοξενίας και δημιουργία νέων» αναφέρει η ανακοίνωση της νεολαίας.

Αιγαίονεολαία ΣΥΡΙΖΑΦράχτης ΈβροςπρόσφυγεςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα