Νέο νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες προαναγέλλει η κυβέρνηση - Γεροβασίλη: Η οριακή απόφαση του ΣτΕ οδηγεί στο προηγούμενο αντισυνταγματικό καθεστώς (Video)

«Η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει στη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση»ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τίποτα δεν θα εμποδίσει τη βούληση της κυβέρνησης να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο» δήλωσε μετά την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, προαναγγέλλοντας νέα νομοθετική πρωτοβουλία από την πλευρά της κυβέρνησης, τη Δευτέρα.

«Το ΣτΕ -με οριακή πλειοψηφία- έλαβε πριν από λίγο μια απόφαση που προσωρινά παρεμποδίζει τη ρύθμιση του εδώ και 27 χρόνια ασύδοτου

τηλεοπτικού τοπίου», επεσήμανε η Ολ. Γεροβασίλη, προσθέτοντας:

«Πρόκειται για το ίδιο δικαστήριο, το οποίο έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια, που διέλυσαν την Ελλάδα, έκρινε συνταγματικό το «μαύρο» στην ΕΡΤ, έκρινε συνταγματικό το PSI που διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές.Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι οι αποφάσεις της δεν κρίνονται».

Στη συνέχεια, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε: «Αυτό, όμως, δε θα το επιτρέψουμε να συμβεί. Η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει στη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση».

«Τη Δευτέρα φέρνουμε στη Βουλή σχέδιο νόμου που προβλέπει την έκδοση βεβαιώσεων λειτουργίας των ιδιωτικών σταθμών, μέχρις ότου χορηγηθούν οι πρώτες νόμιμες τηλεοπτικές άδειες με βάση το Νόμο 4339/2015. Τίποτα δεν θα εμποδίσει τη βούληση της Κυβέρνησης να βάλει τάξη, με αρχές και κανόνες ισονομίας, στο ασύδοτο τηλεοπτικό τοπίο», συμπλήρωσε.

Τέλος, κατέληξε: «Η ασυδοσία δεν είναι ούτε συνταγματικά προβλεπόμενη, ούτε ηθικά και πολιτικά ανεκτή. Η δωρεάν νομή και χρήση των δημοσίων συχνοτήτων ανήκει οριστικά στο παρελθόν».

παρελθόν».

Οι δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη από Enikos_gr

Όλγα ΓεροβασίληΚυβέρνησητηλεοπτικές άδειεςνόμοςΣτΕαπόφασηΝίκος ΠαππάςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα