Νέο φιάσκο ΕΛΑΣ με σύλληψη 22χρονου - Δεν ήταν καν στη Νέα Σμύρνη

ΕΛΛAΔΑ

 

Σε ένα ακόμα φιάσκο οδηγήθηκε η αστυνομία η οποία συνέλαβε νεαρό για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, παρουσιάζοντάς τον ως συμμετέχοντα στν ξυλοδαρμό του αστυνομικού της "Δράση" με μοναδικό «στοιχείο» μια ανάρτηση στο facebook.

Ο 22χρονος μπορεί να αφέθηκε ελεύθερος, αλλά τα "παπαγαλάκια" της ΕΛΑΣ είχαν διαρρεύσει τα προσωπικά δεδομένα του σε ιστοσελίδες

αστυνομικών ειδήσεων που με περισσή σπουδή τα ανάρτησαν.

Η νέα αποτυχία της ΕΛ.ΑΣ. αποδεικνύει περίτρανα πόσο επικίνδυνη είναι η πάγι ατακτική της να προβαίνει σε συλλήψεις «στον σωρό» υπόπτων μέσα στα πλαίσια της γενικότερης αστυνομικής αυθαιρεσίας των τελευταίων ημερών.

«Στοιχείο» ένα... tag

Μετά τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη χρήστης του facebook έγραψε ένα σχόλιο κάτω από βίντεο που έδειχνε την επίθεση στον αστυνομικό  κάνοντας tag τον 22χρονο ο οποίος απάντησε.

Αυτό ήταν αρκετό για την ΕΛ.ΑΣ. ώστε να συλλάβει τον νεαρό κατηγορώντας τον για συμμετοχή στην επίθεση και τον τραυματισμό. Οι κατηγορίες, όπως ήταν αναμενόμενο, κατέρρευσαν και ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος, αφού δεν ήταν καν στη Νέα Σμύρνη κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης.

Ωστόσο, τα στοιχεία του 22χρονου είχαν διαρρεύσει σε ιστοσελίδες αστυνομικών ειδήσεων, όπως το policenews.eu και ακολούθησε δημόσια διαπόμπευση με μεγάλους τίτλους, φωτογραφίες του κλπ κλπ. Ο τίτλος του άρθρου μάλιστα ανέφερε «Αυτός είναι ο Αλβανός από την περιοχή του Μενιδίου που σακάτεψε τον αστυνομικό».

Η ιστοσελίδα μετά το φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ. αναγκάστηκε να κατεβάσει το δυσφημιστικό και ρατσιστικό άρθρο, αλλά και να βγάλει ανακοίνωση ζητώντας συγγνώμη για το περιστατικό.

Στο εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει:

«Σχετικά με το δημοσίευμά μας νωρίτερα για τον 22χρονο από την περιοχή του Μενιδίου, να ενημερώσουμε τους αναγνώστες του Policenews πως οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν και αφορούν τον Ρ. Σ., δεν έχουν καμία σχέση με το συγκεκριμένο τραγικό συμβάν με τον βαρύτατο αστυνομικό χθες το βράδυ στην περιοχή της Νέας Σμύρνης. Ο νεαρός του δημοσιεύματος ΔΕΝ είχε καμία εμπλοκή με το συμβάν, ΔΕΝ ανήκει σε κάποιο οπαδικό σύλλογο και ΔΕΝ ήταν χθες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην περιοχή της Νέας Σμύρνης. Το “μπέρδεμα” έγινε όταν από ανοησία μεταξύ φίλων του νεαρού, τον “τάγκαραν” σε βίντεο που δείχνει τον άγριο ξυλοδαρμό του αστυνομικού και απάντησε ο ίδιος “Ευχαριστώ” στη διαδικτυακή του φίλη, χωρίς να γνωρίζει προφανώς ότι αμέσως χτύπησε κόκκινο καμπανάκι σε όλες τις υπηρεσίες της Αστυνομίας, αλλά και τα δημοσιογραφικά γραφεία.Ζητάμε συγνώμη για την αναστάτωση, τόσο από τον ίδιο, όσο και από τους οικείους του».

Ιδού και το εξαφανισμένο δημοσίευμα:

«Ηθικό δίδαγμα» και για πολλά ΜΜΕ που λειτουργούν ως "αναμεταδότες" διαρροών της Αστυνομίας πως καλό είναι πρώτα να επιβεβαιώνουμε ή να "ψάχνουμε" μια είδηση που αφορά προσωπικά δεδομένα και μετά να δημοσιεύουμε...

Νέα ΣμύρνηΕλληνική ΑστυνομίασύλληψηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα