Νεκρή η συνιδρύτρια των Femen στο Παρίσι (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρή στο διαμέρισμά της στο Παρίσι, σε ηλικία μόλις 31 ετών βρέθηκε η Οκσάνα Σάτσκο, καλλιτέχνης, ακτιβίστρια και συνιδρύτρια της φεμινιστικής οργάνωσης Femen.

Σύμφωνα με μήνυμα που ανέβασαν στα social media συνακτιβίστριές της, η Σάτσκο έδωσε η ίδια τέλος στη ζωή της, μετά από δύο αποτυχημένες απόπειρες αυτοκτονίας.

Η Σάτσκο, μαζί με τις Αλεξάντρα Σεβτσένκο και Άννα Χουτσόλ ίδρυσαν τις Femen στην Ουκρανία το 2008, ως αντίδραση στη σεξουαλική εκμετάλλευση των γυναικών της

χώρας της.

Ταυτόχρονα, με τις ενέργειές τους οι Femen επεδίωκαν να στείλουν το μήνυμα ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να ντρέπονται για το σώμα και τη σεξουαλικότητά τους.

Οι Femen απέκτησαν στο πρόσωπο του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν έναν σκληρό αντίπαλο, όταν διαδήλωσαν πλειστάκις υπέρ των Pussy Riot.

Η ίδια η Σάτσκο σύμφωνα με μαρτυρίες απήχθη από τις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας, κακοποιήθηκε και απειλήθηκε ότι θα την κάψουν ζωντανή, μαζί με άλλα δύο μέλη των Femen.

Τελικά, η Γαλλία το 2013 της έδωσε πολιτικό άσυλο το 2013 και η Σάτσκο ζούσε στο Παρίσι, εργαζόμενη ως ζωγράφος.

Σημειώνεται ότι η Χουτσόλ άφησε ερωτηματικά σχετικά με τον θάνατο της συνακτιβίστριάς της, λέγοντας ότι θα περιμένει την επίσημη αναφορά για τα αίτια θανάτου.

Οκσάνα ΣάτσκοΟυκρανίαFEMENθάνατοςΠούτινHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα