Νέες γκρίνιες Ερντογάν στη Μέρκελ για την Ελλάδα – Την κατηγορεί για προκλητικές ενέργειες

Νέες κατηγορίες κατά της Ελλάδας εκτόξευσε ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με τη Γερμανίδα καγκελάριο.

Όπως ανέφερε σχετική ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την Άνγκελα Μέρκελ βρέθηκαν οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα, καθώς και περιφερειακά θέματα.

Ο Ερντογάν ευχήθηκε ότι η διαδικασία των ομοσπονδιακών εκλογών στην οποία εισέρχεται η Γερμανία θα είναι επωφελής για όλες τις πλευρές κι εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «οι σχέσεις Τουρκίας και Γερμανίας θα αναπτυχθούν με σύνεση και στρατηγική στη νέα περίοδο».

Ακόμη, δήλωσε ότι η δυναμική που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα στη σχέση Τουρκίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν πρέπει να χαθεί, ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να κατηγορήσει ξανά την Ελλάδα, λέγοντας ότι συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες και τις επαναπροωθήσεις ενάντια στο διεθνές δίκαιο, αυξάνοντας τις πιέσεις στο Αιγαίο. «Παρ’ όλα αυτά, η Τουρκία διατηρεί τη μετριοπαθή στάση της για να διατηρήσει τη θετική ατζέντα» πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Τέλος, ο Ερντογάν είπε στη Μέρκελ ότι είναι απαραίτητο να συζητηθούν τρόποι διατήρησης της υποστήριξης προς το Αφγανιστάν, μέσω του ΝΑΤΟ, ενώ τόνισε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Κυβέρνηση της Εθνικής Ενότητας της Λιβύης για τη σταθερότητα της χώρας.

Από την πλευρά της καγκελαρίας, ανακοινώθηκε ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να στηρίξουν τη νέα λιβυκή μεταβατική κυβέρνηση υπό τον Αμπντουλχαμίντ Ντμπεϊμπά στην προσπάθεια βελτίωσης της κατάστασης του πληθυσμού και στην προετοιμασία εκλογών στο τέλος του έτους. «Η Καγκελάριος υπογράμμισε ότι μια ταχεία έναρξη της αποχώρησης ξένων στρατιωτών και μισθοφόρων θα αποτελούσε σημαντικό μήνυμα», αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Η Καγκελάριος και ο τούρκος Πρόεδρος τόνισαν ακόμη ότι πρέπει να διατηρηθεί επαρκής πρόσβαση για την ανθρωπιστική βοήθεια προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Συρίας, ενώ η Ανγκελα Μέρκελ επισήμανε εκ νέου την σημασία εκτεταμένων και πιο εποικοδομητικών σχέσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα