Νέες αποκαλύψεις για την Boeing από πληροφοριοδότη: «Είχα εντοπίσει έως και 200 ελαττωματικά εξαρτήματα»

Ανοίγουν στόματα για τα προβληματικά Boeing, τα οποία φαίνεται πως έχουν σοβαρά προβλήματα ασφαλείας.

Ενας ακόμη πρώην εργαζόμενος της εταιρείας, ο Σαντιάγκο Παρέδες μίλησε για πρώτη φορά δημόσια στο BBC και στο αμερικανικό δίκτυο CBS προχωρώντας με τη σειρά του σε νέες αποκαλύψεις για την εταιρεία το διάστημα 2010-2022.

Ο

Παρέδες ήταν πρώην επιθεωρητής ποιότητας στην εταιρεία και μεταξύ άλλων, αποκάλυψε ότι οι άτρακτοι που κατασκευάζονταν από τον μεγαλύτερο προμηθευτή της Boeing για τα αεροπλάνα, έφευγαν τακτικά από το εργοστάσιο με σοβαρά ελαττώματα.

Όπως είπε είχε ανακαλύψει «έως και 200 ​​ελαττώματα» σε εξαρτήματα που ετοιμάζονταν για αποστολή στην Boeing.

Οταν μάλιστα εξέφρασε τις ανησυχίες του, επιβράδυνε την διαδικασία παραγωγής.

«Έβρισκα πολλούς συνδετήρες που έλειπαν, πολλά λυγισμένα μέρη, μερικές φορές ακόμη και εξαρτήματα που έλειπαν» είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε.

«Υπερασπιζόμαστε σθεναρά ενάντια στους ισχυρισμούς του», δήλωσε εκπρόσωπός της Spirit διαψεύδοντας τις καταγγελίες.

Ο Παρέδες είπε στο BBC ότι ορισμένα από τα ελαττώματα που εντόπιζε ήταν δευτερεύοντα, αλλά ορισμένα ήταν πιο σοβαρά και πρόσθεσε ότι συχνά τον πιέζαν να είναι λιγότερο αυστηρός.

«Πάντα έκαναν φασαρία γιατί το έβρισκα, γιατί το κοίταζα. Ήθελαν απλώς να αποσταλεί το προϊόν. Δεν επικεντρώθηκαν στις συνέπειες της αποστολής κακών ατράκτων. Απλώς επικεντρώθηκαν στην εκπλήρωση των ποσοστώσεων, στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος, στην τήρηση του προϋπολογισμού… Αν οι αριθμοί φαινόταν καλοί, η κατάσταση των ατράκτων δεν είχε μεγάλη σημασία», τόνισε.

Η Spirit ήταν κάποτε μέρος της Boeing και παραμένει ο κύριος προμηθευτής της. Κατασκευάζει την άτρακτο για κάθε 737 Max στο εργοστάσιό της στη Γουιτσίτα του Κάνσας, προτού τα στείλει στις εγκαταστάσεις της Boeing στο Ρέντον, κοντά στο Σιάτλ της Ουάσιγκτον. Κατασκευάζει επίσης μεγάλα μέρη του 787 Dreamliner.

Ο Παρέδες υποστήριξε ότι και οι δύο εταιρείες γνώριζαν το μέγεθος του προβλήματος με τα ελαττωματικά εξαρτήματα. 

Οταν του ζητήθηκε να είναι πιο ελαστικός, αυτός αρνήθηκε και στη συνέχεια υποβιβάστηκε και μετά απομακρύνθηκε…

Ο ίδιος υποστηρίζει μάλιστα ότι φοβάται να πετάξει με ένα 737 Max, σε περίπτωση που εξακολουθούσε να φέρει ελαττώματα που προέρχονται από το εργοστάσιο της Γουιτσίτα.

«Δεν είχα γνωρίσει ποτέ πολλούς ανθρώπους που φοβόντουσαν να πετάξουν μέχρι που εργάστηκα στη Spirit. Και μετά, όντας στη Spirit γνώρισα πολλούς ανθρώπους που φοβόντουσαν να πετάξουν – γιατί έβλεπαν πώς έφτιαχναν τις ατράκτους» είπε. 

Να τονιστεί πως άλλοι δύο υπάλληλοι της εταιρείας είχαν διαρρεύσει πληροφορίες για τα προβλήματα στα αεροσκάφη της Boeing και βρέθηκαν νεκροί τις τελευταίες εβδομάδες, ο ένας από αυτοκτονία και ο άλλος από ασθένεια, όπως ανακοινώθηκε…

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στο Λονδίνο: Εκκενώνεται ο νότιος τερματικός σταθμός του αεροδρομίου Γκάτγουικ – Ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός πυρκαγιάς

Πούτιν για την «Ημέρα της Νίκης»: «Δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να απειλήσει τη μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη του κόσμου» (Video)

Φοιτητικές κινητοποιήσεις: Άγρια καταστολή και 32 συλλήψεις στο πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ

Keywords
Τυχαία Θέματα