Νέα παρακράτηση στις συντάξεις υπέρ της Κοινωνικής Πολιτικής

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μία ακόμα νέα εισφορά εισήγαγε ο νόμος Κατρούγκαλου που ψηφίστηκε στις 8.5.2016. Αυτή επιβάλλεται στις συντάξεις και στόχο έχει την οικονομική ενίσχυση των συλλογικών οργάνων των συνταξιούχων. Με εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπ. Εργασίας αναφέρεται πως σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού θεσπίζεται μηνιαία εισφορά 0,20€ ευρώ, η οποία παρακρατείται από τις καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις και αποδίδεται στον Λογαριασμό Κοινωνικής Πολιτικής.

Ήδη ο ΟΑΕΔ

προέβη στο άνοιγμα νέου τραπεζικού λογαριασμού όψεως προκειμένου να κατατίθενται τα ποσά που θα παρακρατούνται από τους συνταξιούχους.

Επισημαίνεται ότι η διάταξη δεν αφορά συνταξιούχους ΟΑΕΕ για τους οποίους παρακρατείται η εισφορά υπέρ της Ομοσπονδίας και των Σωματείων Συνταξιούχων ΟΑΕΕ.

Ωστόσο, ο νόμος Κατρούγκαλου προβλέπει πως για τους συνταξιούχους που δεν επιθυμούν την παρακράτηση, παρέχεται η δυνατότητα υποβολής έγγραφης δήλωσης στην αρμόδια υπηρεσία του ασφαλιστικού τους φορέα.

Ως ημερομηνία έναρξης της παρακράτησης η πρώτη του μεθεπόμενου μήνα από την έναρξη ισχύος του νόμου (12.5.2016) δηλαδή η 01.07.2016.

Συντάξειςμείωση συντάξεωνΚατρούγκαλοςκοινωνική πολιτικήHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα