Νέα κόντρα Κασσελάκη – Ανδρουλάκη: Στα ύψη η σύγκρουση και βαριές εκφράσεις για τον «προοδευτικό χώρο»

Τον τρίτο γύρο της σύγκρουσης τους μετά τη συνάντησή τους στη Βουλή βιώνουν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη.

Το θέμα των παρακολουθήσεων και τα όσα είπε στη συνέντευξη του ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ για τον χώρο της Κεντροαριστεράς ξαναφούντωσε την κόντρα ανάμεσα στους δύο πολιτικούς

αρχηγούς.

Επίθεση Κασσελάκη σε Ανδρουλάκη

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Στέφανος Κασσελάκης ρωτήθηκε για το άνοιγμα του Νίκου Ανδρουλάκη στην Κεντροαριστερά με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να αποκαλεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «εκβιαζόμενο». «Ας βρει πρώτα ο ίδιος την κατάσταση την οποία αντιμετωπίζει με τον πρωθυπουργό, ο οποίος τον έχει ως εκβιαζόμενο πρόεδρο της ήσσονος αντιπολίτευσης. Έχει κάνει μήνυση εναντίον του πρωθυπουργού ο κ. Ανδρουλάκης; Είναι ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ. Είναι αποδεδειγμένο ότι η ΕΥΠ τον παρακολουθούσε. Για ποιο λόγο δεν πηγαίνει σε αυτό το επόμενο βήμα, να ξέρουμε επιτέλους τι τρέχει εκεί; Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ, θεωρητικά, θα συνδιαλλασσόταν με ένα κόμμα το οποίο είναι υπερχρεωμένο στις τράπεζες και με έναν πρόεδρο ο οποίος είναι εκβιαζόμενος», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στη συνέντευξη του. 

Σε ό,τι έχει να κάνει με το μέλλον της Κεντροαριστεράς και τον προοδευτικό ο κ. Κασσελάκης ανέφερε: «Ο προοδευτικός χώρος θα εκφραστεί μέσω του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει στις επόμενες εθνικές εκλογές ως ένα ανανεωμένο, αυτόνομο κόμμα για αυτοδύναμη κυβέρνηση». 

«Σκληρή γλώσσα» από ΠΑΣΟΚ 

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ όχι απλώς σήκωσε το γάντι αλλά χρησιμοποίησε την πιο σκληρή γλώσσα που έχει ακουστεί από την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κ. Ανδρουλάκης δέχθηκε προ μηνών τον κ. Κασσελάκη μετά από αίτημα του, όπως επέβαλλε ο πολιτικός πολιτισμός, και στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης, του εξήγησε αναλυτικά όλα τα νομικά βήματα, στα οποία προέβη ώστε να αποκαλυφθεί πλήρως το σκάνδαλο των υποκλοπών. Από τα λεγόμενά του φαίνεται ότι είτε δεν θέλει είτε δεν μπορεί να καταλάβει», ανέφερε το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση του για το θέμα των παρακολουθήσεων και την «μήνυση στον Πρωθυπουργό».

«Ο ένθερμος οπαδός και παρ’ ολίγον Υπουργός του Κυριάκου Μητσοτάκη, καλό θα ήταν να βουτάει τη γλώσσα του στο μυαλό, ώστε να μην θυμίζει τον ψηφιακό βούρκο της Νέας Δημοκρατίας», πρόσθεσε στη συνέχεια το ΠΑΣΟΚ αποκαλώντας τον Στέφανο Κασσελάκη στην συνέχεια «Πολάκη made in USA»: «Οι σημερινές δηλώσεις του είναι αποκαλυπτικές ότι πρόκειται για έναν ‘Πολάκη made in USA’. Του ευχόμαστε καλό τριήμερο στις Σπέτσες και του χρόνου στο Μαϊάμι!».

Στο υστερόγραφο της ανακοίνωσης του ΠΑΣΟΚ ανεβάζει ακόμα περισσότερο τους τόνους και ζητά μάλιστα τα στοιχεία του δανεισμού του Στέφανου Κασσελάκη προς τον ΣΥΡΙΖΑ. «Αναμένουμε τη δημοσιοποίηση της δανειακής σύμβασης μεταξύ του κ. Κασσελάκη και του ΣΥΡΙΖΑ, που ελπίζουμε ότι θα συνοδεύεται από το αναλυτικό πόθεν έσχες του», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ανοίγματα Ανδρουλάκη μετά τις… Ευρωεκλογές

Η αναφορά του Νίκου Ανδρουλάκη στο Open για την ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου επιβεβαιώνει και τις πληροφορίες του topontiki.gr οι οποίες ήθελαν τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να προχωρά σε «μεταγραφές» και κινήσεις συνεργασιών μετά τις Ευρωεκλογές. Στις 07 Δεκεμβρίου το topontiki.gr έγραφε: αξίζει να αναφερθεί ότι το θέμα των μεταγραφών και των συνεργασιών θα συνεχίσει να συντηρείται το επόμενο διάστημα από το ΠΑΣΟΚ, κυρίως για έναν σπουδαίο επικοινωνιακό λόγο: να δείξει ο Νίκος Ανδρουλάκης ότι όχι απλώς έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά και πως είναι πλέον το «αφεντικό» της Κεντροαριστεράς, πράγμα που όπως λένε στην Χαριλάου Τρικούπη θα επικυρωθεί στις ευρωπαϊκές κάλπες.

Όπως εξηγούν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη τα όσα είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης για τον προοδευτικό χώρο ενόχλησαν τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος όπως λένε «δε μπορεί να κρύψει το άγχος του εν όψει και των Ευρωεκλογών».

Διαβάστε επίσης:

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Ενστάσεις ΚΚΕ για τεκνοθεσία και παρένθετη κύηση

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία εν όψει της Κεντρικής Επιτροπής, το Σαββατοκύριακο

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκαθάρισε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφύλων ο Κασσελάκης κι άνοιξε μέτωπο με το ΠΑΣΟΚ

Keywords
Τυχαία Θέματα