Νέα Φιλαδέλφεια: Παλιοί γνώριμοι των αρχών 6 Κροάτες χούλιγκαν – Αρνούνται τα πάντα οι συλληφθέντες (Video)

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους κατηγορούμενους της δολοφονικής επίθεσης στη Νέα Φιλαδέλφεια που στοίχισε τη ζωή στον 29χρονο Μιχάλη Κατσουρή.

Οι αρχές θεωρούν ότι ανάμεσα στους χούλιγκαν κρύβονται οι απαντήσεις στα ερωτήματα γύρω από τον δολοφόνο του 29χρονου.

Επιπλέον, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, 6 εκ των συλληφθέντων ήταν «πρωταγωνιστές» και σε άγριες συμπλοκές που είχαν σημειωθεί το Νοέμβριο του 2015 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος,

μεταξύ οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και του Ερυθρού Αστέρα. Παρά το γεγονός ότι ήταν σεσημασμένοι και είχαν συλληφθεί ξανά στην Ελλάδα, κατάφεραν ανενόχλητοι να περάσουν τα σύνορα και να προκαλέσουν νέα αιματηρά επεισόδια.

Η άγρια συμπλοκή του 2015, είχε ξεσπάσει μέρα μεσημέρι σε εξωτερικούς χώρους του αεροδρομίου. Οι Κροάτες χούλιγκαν, βρίσκονταν στην Ελλάδα για τον αγώνα της Ντιναμό με τον Ολυμπιακό, όταν συναντήθηκαν με φανατικούς οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα. Συνολικά 36 άτομα συνελήφθησαν από τις αρχές, ενώ έξι χούλιγκαν, κατέληξαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο.

Αρνούνται τα πάντα οι συλληφθέντες

Πάντως, οι συλληφθέντες αρνήθηκαν ότι είναι οργανωμένοι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και μέλη των επονομαζόμενων «Bad Blue Boys» ή BBB.

«Δεν είμαι οργανωμένος στην BBB είμαι απλά φίλαθλος» κατέθεσε απολογούμενος 23χρονος από το Ζάγκρεμπ της Κροατίας. «Δεν γνωρίζω ποιος οργάνωσε το ταξίδι για να έρθουμε στην Ελλάδα. Δεν είμαι οργανωμένος στην BBB και δεν γνωρίζω εάν κάποιος από τους συγκατηγορούμενούς μου είναι» ισχυρίστηκε αντίστοιχα 22χρονος Κροάτης.

Ίδια στάση τήρησαν όλοι οι κρατούμενοι για τη φονική συμπλοκή, με τα μέλη των BBB πάντως στην πρόσφατη αναμέτρηση Ντιναμό Ζάγκρεμπ – ΑΕΚ να αφήνουν συμβολικά κενές θέσεις στην κερκίδα τους σε ένδειξη αλληλεγγύης στα φυλακισμένα «αδέλφια» τους.

Στο προφανές ερώτημα των ανακριτών «γιατί βρέθηκαν στην Ελλάδα» ισχυρίστηκαν ότι ταξίδεψαν στη χώρα για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με αντίπαλο τη γαλλική Μαρσέιγ.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά σε δασική έκταση στο Άγιο Όρος

Κακιά Σκάλα: Οργή από χιλιάδες εγκλωβισμένους οδηγούς – Σε ετοιμότητα ασθενοφόρα για πρώτες βοήθειες, η Τροχαία μοιράζει νερά

Φωτιά σε βυτιοφόρο: Κομφούζιο και απίστευτη ταλαιπωρία – Ερωτήματα γιατί αφέθηκαν να περάσουν τα οχήματα από τα διόδια Ελευσίνας

Keywords
Τυχαία Θέματα