Νέα Φιλαδέλφεια: «Εάν δεν ενημερώθηκε ο υπουργός, είναι θέμα» – Καταπέλτης ο πρώην υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Γιάννης Ραχωβίτσας

Κόλαφος για τις ευθύνες της ΕΛΑΣ στην υπόθεση της Νέας Φιλαδέλφειας, με την συμπλοκή που κατέληξε στη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, ήταν η τοποθέτηση του πρώην υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Γιάννη Ραχωβίτσα, που μίλησε στο Open.

Eπιχειρησιακά λάθη από την ΕΛΑΣ

Όπως σημείωσε ο κ. Ραχωβίτσας, «πιστεύω ότι έγιναν λάθη επιχειρησιακά από την αστυνομία, την οποία υπηρέτησα για 38,5 χρόνια, γιατί ήταν ενήμερη σίγουρα δύο μέρες νωρίτερα, αλλά και πολύ περισσότερες μέρες. Υπάρχει ειδική υπηρεσία η οποία ενημερώνει συνεχώς

το αρχηγείο. Δεν ξέρω τώρα πώς ενήργησαν το θέμα είναι ότι, ξέροντας ότι θα έρθουν 100 κακοποιοί από πάνω, οι κροάτικες αρχές ενημέρωσαν τις ελληνικές αρχές, όταν έφυγαν από την Κροατία πέρασαν τις άλλες χώρες τις ενδιάμεσες, έφτασαν στην Αθήνα, σίγουρα ήρθαν σε επαφή με άλλους οπαδούς με τους οποίους γνωρίζονται. Και βλέπουμε το ακατανόητο φαινόμενο, να φεύγουν από το σταθμό του Περισσού με ρόπαλα, με στολές, έτοιμοι για πόλεμο, με μαύρα και λοιπά. Θα μπορούσαν να το σταματήσουν οπουδήποτε, μπήκαν στην Ελλάδα με τη μορφή ότι θα πάνε να κάνουν τα μπάνια τους. Ας το δεχτούμε αυτό. Μετά εντοπίστηκαν στα διόδια της Ελευσίνας και τα αυτοκίνητα έφτασαν στο σταθμό της Ειρήνης και από κει κατέβηκαν από το σταθμό του Περισσού στη Φιλαδέλφεια».

Ο κ. Ραχωβίτσας συμπλήρωσε ότι, «από ό,τι φαίνεται και από άλλες πληροφορίες οι φίλαθλοι της ΑΕΚ ήταν ενημερωμένοι από τις 7:00 το απόγευμα ότι επρόκειτο να έρθουν. Η αστυνομία δύο ημέρες νωρίτερα. Το θέμα που προκύπτει αβίαστα, γιατί σίγουρα θα μπορούσαν να τους σταματήσουν οπουδήποτε».

Τα αποτελέσματα της ΕΔΕ

«Πιστεύω ότι ήταν πολύ γρήγορη η απόφαση του νέου υπουργού, που μετακίνησε τους αξιωματικούς της Τροχαίας  – αυτούς που είχαν την επίβλεψη της διαδρομής από την Κακαβιά μέχρι την Αθήνα. Δηλαδή, η Τροχαία έχει έναν ρόλο να ενημερώσει. Κατά πόσο ενημέρωσαν εφόσον διατάχθηκαν δεν το ξέρω, αυτό που είναι γεγονός, τώρα, είναι ότι τα λάθη έγιναν μέσα στο λεκανοπέδιο. Στη Φιλαδέλφεια δεν υπήρχε περίπτωση να μην υπήρχε ένστολη δύναμη αποτελεσματική να αποτρέψει οτιδήποτε, γιατί, σάς λέω, ήξεραν ότι θα πάνε, τους περίμεναν εκεί», υπογράμμισε.

Ο πρώην υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κλήθηκε και απαντήσει και στο κατά πόσο θα υπάρξουν αποτελέσματα από την ΕΔΕ. «Η οπαδική βία έχει φτάσει στο απροχώρητο. Είναι ένα φαινόμενο το οποίο έχει απλωθεί σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Να σας το πω κι αλλιώς, εάν δεν υπήρχε το θλιβερό γεγονός του θανάτου του παιδιού ίσως απλά θα περνούσε ότι “πλακώθηκαν” και τελείωσε. Υποτιμήθηκε το γεγονός ότι ήταν κακοποιοί», είπε.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο κατά πόσο έγινε σύσκεψη με τους πολιτικούς προϊσταμένους της ΕΛ.ΑΣ. «Εάν δεν ενημερώθηκαν ο υπουργός και υφυπουργός, για μένα κακώς. Υπάρχει πληροφόρηση από την ΟΥΕΦΑ, την Ιντερπόλ, τις επίσημες αρχές αλλά και την αστυνομία.  Φοβηθείς αν δεν ενημερώθηκε ο υπουργός για ένα γεγονός το οποίο αφορούσε όλη την Ελλάδα είναι ένα θέμα», είπε.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Φιλαδέλφεια: Στο νοσοκομείο ο πατέρας του Μιχάλη Κατσουρή μετά από λιποθυμικό επεισόδιο

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο διανομέας που γρονθοκόπησε 50χρονο – Τι υποστήριξε στην απολογία του

Σεισμοί σε Αλόννησο και Καστελόριζο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φιλαδέλφεια, Εάν, – Καταπέλτης, ΕΛ ΑΣ Γιάννης Ραχωβίτσας,filadelfeia, ean, – katapeltis, el as giannis rachovitsas