Νέα επίθεση Ερντογάν σε Μητσοτάκη: «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται με αυτούς που μας βλέπουν ως εχθρούς»

Στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο αμερικανικό Κογκρέσο επανήλθε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την επιστροφή του από το ταξίδι στο Αζερμπαϊτζάν.

Όπως αναφέρει η Yeni Safak, ο Τούρκος πρόεδρος είπε στους δημοσιογράφους: «Ο Μητσοτάκης δεν είναι πλέον συνομιλητής μου. Γιατί; Αντιμετωπίζω ανθρώπους που ασκούν πολιτική με σωστό τρόπο. Θα μου μιλήσεις, θα φάμε, θα πούμε, “ας μην βάλουμε τρίτες χώρες ή πρόσωπα ανάμεσά μας”, θα το υποσχεθείς. Θα περάσουν 15 μέρες μετά, θα πας στις ΗΠΑ, θα μιλήσεις

κατά της Τουρκίας στο αμερικανικό Κογκρέσο. Τι είναι αυτό; Για το χειροκρότημα πήγε εκεί. Συγγνώμη. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα με αυτούς».

«Yπάρχει μόνο ένα πράγμα να κάνουμε. Είμαστε φίλοι με αυτούς που είναι φίλοι μαζί μας, αλλά πρέπει να ξέρουν καλά πως θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται με αυτούς που μας βλέπουν ως εχθρό», υπογράμμισε Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε ξανά και για τη στάση της Τουρκίας απέναντι στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, επισημαίνοντας για μια ακόμη φορά ότι η χώρα του δεν πρέπει να κάνει ξανά «το ίδιο λάθος» όπως με την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Μαργαρίτης Σχοινάς: Έρχεται το τέλος της εξουσίας του Βλαντίμιρ Πούτιν

Περσικός Κόλπος: Διπλωματικός πυρετός για την τύχη των Ελλήνων ναυτικών

Πόλεμος στην Ουκρανία: Διαπραγματεύσεις μόνο «αν η Ρωσία εγκαταλείψει την υποκρισία» – Το μήνυμα συμβούλου του Ζελένσκι

Keywords
Τυχαία Θέματα