Νέα Δημοκρατία: Οι «κερδισμένοι» και οι «χαμένοι» των δημοσκοπήσεων – Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται

Τι και αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει σε όλους τους τόνους ότι οι εκλογές θα γίνουν σε 12 μήνες οι «γαλάζιοι» Υπουργοί και βουλευτές τρέχουν για τις υποψηφιότητές τους.  

Πολλοί νυν βουλευτές γνωρίζουν πως δεν θα επανεκλεγούν λόγω της απλής αναλογικής και αυτό τους κάνει να ανησυχούν περισσότερο. Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις ήδη τρέχουν «κρυφές» δημοσκοπήσεις

για πολλούς βουλευτές.

Για παράδειγμα στην Α’ Αθηνών (θα χαθεί μία έδρα παραπάνω λόγω της ψήφου των Ελλήνων του Εξωτερικού) πρώτος με διαφορά είναι ο Βασίλης Κικίλιας με δεύτερη την Όλγα Κεφαλογιάννη. Στην τρίτη θέση είναι σταθερά πια ο Θάνος Πλεύρης, ενώ σταθερά υψηλά είναι τα ποσοστά που συγκεντρώνει ο Καθηγητής Άγγελος Συρίγος. Ακολουθούν ο Νικήτας Κακλαμάνης με την Φωτεινή Πιπιλή.  

Στον βόρειο τομέα ο Κωστής Χατζηδάκης προηγείται με τον Άδωνι Γεωργιάδη να ακολουθεί από κοντά. Τρίτη είναι η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως. Στην τέταρτη θέση είναι ο ενισχυμένος Δημήτρης Καιρίδης. Ακολουθούν Θεόδωρος Ρουσόπουλος και Γιώργος Κουμουτσάκος.

Στο Νότιο τομέα προηγείται με διαφορά ο Νίκος Δένδιας. Στην δεύτερη θέση όμως φαίνεται πως κλειδώνει ο νεοεισερχόμενος υπουργός προστασίας του πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Για τα νότια ακούγεται ότι θα είναι υποψήφιος και ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Τέλος, στην Ανατολική Αττική προηγείται ο Μάκης Βορίδης με διαφορά. Όπως έχει γράψει το topontiki.gr υποψήφια εκεί θα είναι και η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.   

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Ο σύνεδρος που άλλαξε τρία κόμματα

Αποπομπή της επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Ισπανίας για το λογισμικό Pegasus

Κώστας Γκουσγκούνης: Η φιλία με τον Ανδρέα Παπανδρέου και η στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα