Νέα διάσκεψη για το ΕΣΡ μετά τις «τάσεις συναίνεσης» - Παγώνει η νομοθετική πρωτοβουλία για το προσωρινό καθεστώς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τάσεις συναίνεσης ως προς τη συγκρότηση του ΕΣΡ "διαβάζει" το Μαξίμου στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επί της κυβερνητικής πρότασης όπως διαμορφώθηκε μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας Πολύδωρα και την επανακατάθεση νέας πρότασης ύστερα από συνεννόηση με τα άλλα κόμματα.

Έτσι μετά από κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Διάσκεψης των Προέδρων αποφασίστηκε να μην επισπευσθεί

η προώθηση της νομοθετικής ρύθμισης για το προσωρινό καθεστώς αδειών, "αλλά να συγκληθεί εκ νέου διάσκεψη των προέδρων με την ίδια πρόταση για τα πρόσωπα, σε μια προσπάθεια να καμφθεί η αδιαλλαξία της ΝΔ".

Σημειώνεται ότι η πρόταση της κυβέρνησης και πάλι δεν συγκέντρωσε την πλειοψηφία των 4/5 όπως απαιτείται ωστόσο έσπασε το αντιπολιτευτικό μπλοκ καθώς υπερψηφίστηκε εκτός από τους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, και από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, δίνοντας στο κυβερνητικό επιτελείο να κάνει λόγο για αλλαγή των συσχετισμών.

Στην πρώτη της αντίδραση η κυβέρνηση σχολίασε πως για πρώτη φορά, μετά από 5 συνεδριάσεις, διαμορφώθηκε ευρεία πλειοψηφία," πολύ κοντά στην συνταγματικά απαιτούμενη των 4/5", κατά συνέπεια διαμορφώνονται "ισχυρές τάσεις συναίνεσης για την άμεση συγκρότηση του ΕΣΡ, που αποτελεί συνταγματική υποχρέωση".

νέα αυτή πραγματικότητα υποχρεώνει την ηγεσία της ΝΔ, να μετακινηθεί, επιτέλους, στην επόμενη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, από την ανοιχτή υπονόμευση σε θέση ευθύνης", καταλήγει η κυβερνητική ανακοίνωση.

Has video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα