Νέα Αριστερά: Συνεδριάζει το Πανελλαδικό Συντονιστικό για τις ευρωεκλογές – Ανακοινώσεις πρώτων υποψηφίων, ανάμεσά τους ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Συνεδριάζει σήμερα και αύριο το Μεταβατικό Πανελλαδικό Συντονιστικό όργανο της Νέας Αριστεράς στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τις ευρωεκλογές και οι εργασίες θα ανοίξουν με ομιλία του προέδρου της ΚΟ Αλέξη Χαρίτση στις 11 το πρωί.

Τα μέλη του οργάνου θα αποφασίσουν για την στρατηγική και τον οδικό χάρτη για τις ευρωεκλογές και θα εγκρίνουν την πολιτική διακήρυξη για την 9η Ιουνίου.

Αναμένεται να ανακοινωθούν και οι πρώτες υποψηφιότητες του ευρωψηφοδελτίου, όπως ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης

και η ψυχολόγος και ακτιβίστρια για ΛΟΑΤΚΙ ζητήματα Έλενα – Όλγα Χρηστίδη (ανακοινώθηκε πρόσφατα η συμμετοχή της και στο όργανο Πολιτικού Σχεδιασμού).

Πηγές της Νέας Αριστεράς αναφέρουν ότι θα υπάρξει και δυνατή υποψηφιότητα από την Θεσσαλονίκη, ενώ μεταξύ άλλων στο ψηφοδέλτιο αναμένεται να εκπροσωπηθούν χώροι και ομάδες όπως ο ενεργός συνδικαλισμός, η νεολαία και η παλαιστινιακή κοινότητα.

Κοινές παρεμβάσεις ναι, συνεργασίες και συγχωνεύσεις κομμάτων όχι

Μιλώντας χθες στον 9,84 ο υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας για την πρόταση δυσπιστίας, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι αυτή πέτυχε τον σκοπό της τριήμερη διαδικασία καθώς «παρήγαγε πολιτικά αποτελέσματα», κάτι που «δεν έχει να κάνει μόνο με τις αποπομπές των δύο κορυφαίων υπουργών και στενών συνεργατών του κ. Μητσοτάκη, αλλά κυρίως για το γεγονός ότι κατάφερε να βάλει την κυβέρνηση να απολογηθεί, να δώσει ή να μη δώσει απαντήσεις σε κρίσιμα ζητήματα, στα οποία απέφευγε συστηματικά  να απαντήσει, έως σήμερα».

Σε ό,τι αφορά την, για πρώτη φορά, συνεννόηση της αντιπολίτευσης και το αν θα δούμε κι άλλες κοινές πρωτοβουλίες σε κοινωνικό ή κοινοβουλευτικό επίπεδο, μίλησε για τη «δυνατότητα κοινών παρεμβάσεων σε ζητήματα δημόσιας Υγείας, την ποιότητα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς», αντικρούοντας πάντως σενάρια συνεργασιών και συγχωνεύσεων κομμάτων στην πορεία προς τις εθνικές κάλπες.

Σε ό,τι αφορά τις ευρωεκλογές επέστησε την προσοχή στο θέμα της αποχής ενώ ανέδειξε τη σημασία της ψήφου κριτικής και διαμαρτυρίας απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ.

Διαβάστε επίσης:

Αιχμές Χριστοδουλάκη για την πιθανή μεταγραφή Ζαγοράκη στο ΠΑΣΟΚ: Να κάνουμε επιλογές που να μην έχουν το στοιχείο του lifestyle

Βούτσιτς κατά Ντόρας Μπακογιάννη για Κόσοβο: «Ξέρω καλά ποιος έδωσε την εντολή να εγκαταλείψετε τις αρχές σας»

Πώς επέλεξε ο Survivor Νάσος Παπαργυρόπουλος να είναι υποψήφιος για την ευρωλίστα του ΣΥΡΙΖΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αριστερά, Συνεδριάζει, Πανελλαδικό Συντονιστικό, – Ανακοινώσεις, Γαβριήλ Σακελλαρίδης,aristera, synedriazei, panelladiko syntonistiko, – anakoinoseis, gavriil sakellaridis