Νέα Αριστερά: Η ισότητα είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να γίνεται αντικείμενο μικροπολιτικής και τακτικισμών

Την αναταραχή που έχει προκληθεί στα τρία μεγάλα κόμματα για το νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση για τον γάμο των ομόφυλων σχολιάζουν πηγές της Νέας Αριστεράς, υπογραμμίζοντας πως οι προοδευτικές δυνάμεις θα όφειλαν χωρίς μισόλογα να στηρίζουν τον γάμο με πλήρη δικαιώματα, όπως πράττει η ίδια.

Ειδικότερα στο σχόλιό τους, με αιχμές για ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ

και ΚΚΕ, αναφέρουν τα εξής:

«Παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών να μετατρέπεται σε παιχνίδι εσωκομματικών ισορροπιών στα όρια της ιλαροτραγωδίας. 

Ο κύριος Μητσοτάκης παρακαλάει τους βουλευτές του να απέχουν, ο αρχηγός των ακραίων συντηρητικών της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς τον απειλεί. Ο κύριος Κασσελάκης ανακοινώνει κομματική πειθαρχία, η εκπρόσωπος του τον διορθώνει και ο κύριος Πολάκης διαφωνεί με το νομοσχέδιο και τον αδειάζει. Το ΠΑΣΟΚ δεν τοποθετείται ξεκάθαρα. Το ΚΚΕ, που λέει ότι θέλει να εκφράσει τη νέα γενιά, υιοθετεί αναχρονιστικές και οπισθοδρομικές θέσεις. 

Η κατάσταση στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν για γέλια εάν δεν αφορούσε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. Η ισότητα, η δικαιοσύνη, τα δικαιώματα όλων των πολιτών είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να γίνεται αντικείμενο μικροπολιτικης και τακτικισμών. 

Το λέμε ξεκάθαρα, χωρίς μισόλογα όπως θα όφειλαν όλες οι προοδευτικές δυνάμεις: Γάμος με πλήρη δικαιώματα για όλους τους ανθρώπους. Θα παλέψουμε για αυτό με όλες μας τις δυνάμεις».

Διαβάστε επίσης:

Μαρινάκης για γάμο ομόφυλων: Δεν ζητάμε αποχή – Θέλουμε υπερψήφιση του νομοσχεδίου

Επιστολική Ψήφος: Στη Βουλή, τη Δευτέρα, το νομοσχέδιο – Με κωδικούς Taxis η είσοδος στην πλατφόρμα

Μητσοτάκης για γάμο ομοφύλων: Δεν θέλω να διχάσω – Η Ελλάδα που οραματίζομαι είναι μια συμπεριληπτική χώρα

Keywords
Τυχαία Θέματα