Νέα ανάφλεξη στη Συρία: Τούρκοι βομβαρδίζουν Κούρδους - Κατηγορούν τους Ρώσους (Video)

ΚΟΣΜΟΣ

Οι ένοπλες επιχειρήσεις της Τουρκίας εναντίον Κούρδων της Συρίας συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Η κυβέρνηση Νταβούτογλου είναι αποφασισμένη να προχωρήσει παρά τις διεθνείς αντιδράσεις κατά της πολιτικής της.

«15 στόχοι σε 17 ώρες» είναι ο τίτλος της σημερινής τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ, που αναφέρεται στο συνεχές σφυροκόπημα από το τουρκικό πυροβολικό στόχων των Κούρδων της Συρίας που μάχονται με τη σημαία του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) στην περιοχή γύρω από το Χαλέπι, στις θέσεις Αζάζ και Ταλ Ριφάατ και την αεροπορική βάση του Μενάγκ μόλις 13 χλμ

από τα νότια τουρκοσυριακά σύνορα.

Παρά τις διεθνείς αντιδράσεις και την ανησυχία στο εσωτερικό της Τουρκίας από μια εμπλοκή της χώρας σε εθνική περιπέτεια, η κυβέρνηση Νταβούτογλου εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει στην ίδια γραμμή. Φοβούμενη τη δημιουργία μιας κουρδικής οντότητας στα νότια σύνορά της με τη Συρία και μια πιθανή σύμπραξη των Κούρδων της Συρίας με τους Κούρδους του τουρκικού ΡΚΚ, η Τουρκία δηλώνει διά στόματος Νταβούτογλου ότι δεν θα επιτρέψει στους Κούρδους της Συρίας να καταλάβουν περιοχές γύρω από το Χαλέπι, που –σημειωτέον- εγκατέλειψαν οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις της ισλαμιστικής Αλ Νούσρα.

Νταβούτογλου: Ο πύραυλος ήταν ρωσικός - Στόχος τους να σκοτώνουν αμάχους

Ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε πως ήταν ρωσικός βαλλιστικός πύραυλος που έπεσε στην Αζάζ

Σε δηλώσεις του στη διάρκεια επίσκεψης στην Ουκρανία, ο Νταβούτογλου είπε πως η Ρωσία και οι κουρδικές πολιτοφυλακές YPG έχουν κλείσει τον ανθρωπιστικό διάδρομο βόρεια της συριακής πόλης Χαλέπι και πως σκοπός της Μόσχας είναι να αφήσει τη διεθνή κοινότητα μόνο με δύο επιλογές: είτε τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ είτε το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Νταβούτογλου δήλωσε πως η Τουρκία θα συνεχίσει να ανταποδίδει τις επιθέσεις των YPG, αν συνεχίσουν την επίθεσή τους κατά της πόλης Αζάζ.

Ο τούρκος πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι η Τουρκία δεν έχει οποιεσδήποτε δυνάμεις ασφαλείας στη Συρία, επιβεβαιώνοντας δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα σε κρατικά ΜΜΕ ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Ο Νταβούτογλου κατηγόρησε ακόμη τη Ρωσία ότι συμπεριφέρεται ως "τρομοκρατική οργάνωση" στη Συρία, επισείοντας την απειλή ενός "πολύ αποφασιστικού" τουρκικού "ανταποδοτικού χτυπήματος".

"Αν η Ρωσία εξακολουθήσει να συμπεριφέρεται ως τρομοκρατική οργάνωση αναγκάζοντας τον άμαχο πληθυσμό να φύγει, θα αντιταχθούμε με εξαιρετικά αποφασιστικά αντίποινα", δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με την ουκρανική απόδοση των δηλώσεών του.

Ρωσία και η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στη Συρία είναι ύποπτες για πολλά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Και αυτό το θέμα θα πρέπει να εξεταστεί στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου", συνέχισε.

"Ο αληθινός σκοπός της Ρωσίας (στη Συρία) είναι να σκοτώσει τον μεγαλύτερο αριθμό αμάχων, να υποστηρίξει το συριακό καθεστώς και να συνεχίσει τον πόλεμο", είπε ακόμη ο Νταβούτογλου.

ΣυρίαΤουρκίαΝταβούτογλουεπιθέσεις ΤούρκωνHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα