ΝΔ: Ο Τατούλης ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του – Το σκέφτεται ο Βορίδης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξελίξεις στη ΝΔ μετά την παραίτηση Σαμαρά.

Βορίδης: Όλοι μπορούν να είναι υποψήφιοι...

Aνοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, μετά την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά χθες το βράδυ άφησε ο βουλευτής του κόμματος Μάκης Βορίδης.

Ο κ. Βορίδης μιλώντας

στον ΑΝΤ1 και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ανέφερε πως όλοι μπορούν να είναι υποψήφιοι και σε ότι αφορά τον ίδιο, θέλει να σκεφτεί κάποια πράγματα και να εξετάσει τις παραμέτρους πριν πάρει τις αποφάσεις του.

Τατούλης: Βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης σε γραπτή δήλωσή του για τις εξελίξεις στην ΝΔ και την εκλογή νέου προέδρου υπογραμμίζει πως, «ο μεγάλος χώρος της πατριωτικής, δημοκρατικής και δημιουργικής παράταξης δεν κατάφερε να πείσει και κυρίως δεν κατάφερε να παρουσιάσει πειστική πρόταση. Οφείλουμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την ανάταξη του, προτάσσοντας πάντοτε το συμφέρον της χώρας και το καλύτερο αύριο των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Σε αυτήν την διεκδίκηση βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή».

Επιπλέον, ο περιφερειάρχης σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αναφέρει ότι, «το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν μπορεί κανένας να το αμφισβητήσει και αποτελεί μια ιστορική απόφαση, την οποία ο πρωθυπουργός οφείλει να αξιοποιήσει στην κατεύθυνση που ο ίδιος έχει προσδιορίσει. Ως μοχλό πίεσης δηλαδή, για μια καλύτερη συνολική συμφωνία που θα εξασφαλίζει επόμενη ημέρα για την χώρα αυστηρά εντός του ευρωπαϊκού οικοδομήματος».

Καράογλου: Να μην λειτουργήσουμε με... καπετανάτα

"H απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να παραιτηθεί από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, αποδεικνύει ότι ο πρώην πρόεδρος ξέρει να παίρνει δύσκολες αποφάσεις. Παρέλαβε τη χώρα ένα βήμα πριν την καταστροφή και την παρέδωσε για πρώτη φορά με πρωτογενές πλεόνασμα, έχοντας την εμπιστοσύνη όλης της ευρωπαϊκής οικογένειας" δήλωσε ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Θεόδωρος Καράογλου.

"Για τη μεγάλη μας παράταξη τώρα είναι ώρα αξιοπρέπειας. Οφείλουμε να αποκηρύξουμε τη λογική των εξατομικευμένων ευθυνών, να παραμερίσουμε εγωισμούς, να μην λειτουργήσουμε με... καπετανάτα" επισήμανε ο κ. Καράογλου και πρόσθεσε: "Βρισκόμαστε ενώπιον κρίσιμων αποφάσεων. Και αυτές τις αποφάσεις στη Νέα Δημοκρατία δεν πρέπει να τις λάβουμε εν μέσω κλειστών εσωκομματικών συναντήσεων, υπόγειων διαδρομών και κύκλους αλληλοαμφισβήτησης, αλλά το συντομότερο δυνατόν, γιατί το επιβάλλει η ταχύτητα των πολιτικών εξελίξεων".

ΒορίδηςΤατούληςυποψηφιότηταΝΔπαραίτηση ΣαμαράςΣαμαράςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα