Ναυάγιο στην Πύλο: Τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων – Νέα κατάθεση για τέσσερις διασωθέντες

Τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων του πολύνεκρου ναυαγίου της Πύλου τελέστηκε το μεσημέρι της Κυριακής (18/6) στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Παράλληλα για πέμπτο 24ωρο συνεχίζεται η ευρεία επιχείρηση έρευνας, σε διεθνή ύδατα, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Πύλου, χωρίς προς το παρόν να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα άνθρωποι από διάφορα μέρη του κόσμου με φωτογραφίες στα χέρια συνεχίζουν αναζητούν αγνοούμενους.

Στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας και οι άλλοι τέσσερις διασωθέντες

Νωρίτερα στο δικαστήριο της

πόλης έφτασαν για συμπληρωματική κατάθεση τέσσερις ακόμα διασωθέντες πρόσφυγες, στο πλαίσιο διερεύνησης των αιτιών της τραγωδίας, ενώ τη Δευτέρα στις 11:00 ενώπιον του ανακριτή θα βρεθούν οι εννέα Αιγύπτιοι, οι οποίοι έχουν συλληφθεί για τη διακίνηση των μεταναστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι 4 διασωθέντες που καταθέτουν σήμερα όσο και οι πέντε που κατέθεσαν χθες δεν σχετίζονται με διακίνηση παράνομων μεταναστών.

Ανακοίνωση του αιγυπτιακού ΥΠΕΞ

H Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου θρηνεί και εκφράζει τη θλίψη της για τις ζωές που χάθηκαν. Παρακολουθεί καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, από κοινού με τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, τις επιχειρήσεις διάσωσης και την ανεύρεση των σορών των θυμάτων, ώστε να επιβεβαιώσει την ταυτότητα και τον αριθμού των Αιγύπτιων θυμάτων.

«Η Αίγυπτος επαναδιατυπώνει με τον πιο έντονο τρόπο την καταδίκη της συνεχιζόμενης εκμετάλλευσης της ανάγκης όσων αναζητούν καλύτερες ευκαιρίες ζωής και εργασίας, οι οποίοι, απέλπιδες, εκθέτουν τη ζωή τους σε θανάσιμο κίνδυνο, από οργανωμένες συμμορίες εγκλημάτων παράνομης μετανάστευσης» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η πλειοψηφία των επιβαινόντων στο πλοίο ήταν άνδρες, ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν και οι 9 οι οποίοι έχουν συλληφθεί και κατηγορούνται για ανάμειξη στην υπόθεση που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Τέλος σε ό,τι αφορά τις νεότερες πληροφορίες για την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, στη θαλάσσια περιοχή 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά Πύλου επιχειρούν μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού, τρία παραπλέοντα πλοία και ένα ελικόπτερο του λιμενικού σώματος.

Ωστόσο οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της έρευνας καθώς πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί εντάσεως 6 μποφόρ. Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 78 σοροί.

Διαβάστε επίσης:

Χανιά: Σοβαρό τροχαίο στον Αποκόρωνα – Στο νοσοκομείο και δύο παιδιά

Εξαφάνιση στην Κω: «Θέλουν να μας αποπροσανατολίσουν» λέει ο επικεφαλής των ερευνών

Χανιά: Μέλη της Rosa Nera αποκαθήλωσαν ναζιστική πλακέτα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ναυάγιο, Πύλο, Τρισάγιο,navagio, pylo, trisagio