Ναυάγιο στην Πύλο: Αποκάλυψη του CNN – Η τελευταία επικοινωνία με το δουλεμπορικό, πριν βυθιστεί

Αποκαλυπτικά στοιχεία για την τραγωδία με το δουλεμπορικό ανοιχτά της Πύλου περιλαμβάνει το ρεπορτάζ του CNN, που επικαλείται την ΜΚΟ «Alarm Phone».

Σύμφωνα με την ΜΚΟ το πρώτο σήμα που ελήφθη από το αλιευτικό που μετέφερε τους πρόσφυγες, ήταν το απόγευμα της Τρίτης και «ήταν δύσκολη η επικοινωνία». Αλλά ήταν σαφές το μήνυμα αυτού που τηλεφώνησε λέγοντας ότι οι επιβαίνοντες στο σκάφος δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν τη νύχτα.

Από

άτομα που επέβαιναν στο σκάφος η ΜΚΟ πληροφορήθηκε ότι ο καπετάνιος εγκατέλειψε το αλιευτικό τρεις ώρες μετά το πρώτο τηλεφώνημα, αφήνοντας τους πρόσφυγες χωρίς φαγητό και νερό.

Σύμφωνα με την «Alarm Phone» ένα εμπορικό παραπλέον σκάφος μετέφερε στο αλιευτικό νερό, περίπου στις 8 το βράδυ της Τρίτης.

Yesterday, we were alerted by a boat in distress in the Greek SAR zone. It had left from #Libya. According to the people, there were 750 people on board. Authorities were alerted. Contact was lost shortly after midnight. We now hear reports of a shipwreck and fear they are true. pic.twitter.com/NTyhmTIHQD

— Alarm Phone (@alarm_phone) June 14, 2023

Η τελευταία φορά η  ΜΚΟ κατάφερε να επικοινωνήσει με το αλιευτικό ήταν λίγο πριν από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα. Αυτό που ακούστηκε σε αυτό το τηλεφώνημα ήταν η φράση «Γεια σου φίλε μου… το πλοίο που στείλατε είναι…» και στη συνέχεια η επικοινωνία διεκόπη.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης της ελληνικής ακτοφυλακής συνεχίζεται σε διεθνή ύδατα, 47 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Πύλου.

Διαβάστε επίσης:

Χάκαραν το Twitter του υπουργού Πολιτισμού και «πέθαναν» τη Νάνα Μούσχουρη

Αγρίνιο: Διαβητολόγος και νοσηλεύτρια συνελήφθησαν για παράνομες συνταγογραφήσεις

Κορυδαλλός: Βρέθηκε DNA των δύο θυμάτων στο όχημα με τα όπλα στον Νέο Κόσμο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ναυάγιο, Πύλο, Αποκάλυψη, CNN –,navagio, pylo, apokalypsi, CNN –