Ναπολιτάνικο τηγανητό σάντουιτς μοτσαρέλας

Το απλό αυτό πιάτο με καταγωγή από τη Νάπολη και την περιφέρεια της Καμπανίας (Νότια Ιταλία) γενικότερα, εκτός από εξαιρετικά δημοφιλές στην Ιταλία, έχει γίνει πλέον γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο. Η mozzarella en carrozza, μεταφράζεται ως μοτσαρέλα μέσα σε καρότσα, (βαγόνι, άμαξα, μέσο μεταφοράς) με το “όχημα μεταφοράς” του λαστιχωτού τυριού, να φτιάχνεται από παναρισμένες και τραγανά τηγανισμένες, φέτες χωριάτικου ψωμιού.

Υλικά για τη Συνταγή

4 κουταλιές της σούπας γάλα

4 χοντρές φέτες ψωμιού (κατά προτίμηση, χωριάτικου)

2 μεγάλες φέτες φρέσκιας μοτσαρέλας (καλής ποιότητας)

Αλεύρι

γ.ο.χ. για πασπάλισμα

Αλάτι

3 αυγά μεσαία, χτυπημένα

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

1.Αρχικά, βάλτε το γάλα σε ένα πιάτο ή ένα ρηχό δοχείο και βουτήξτε τις φέτες του ψωμιού σε αυτό για λίγα λεπτά, χωρίς να τις μουλιάσετε – δεν χρειάζεται να είναι πολύ υγρές.

2.Στραγγίστε τα ελαφρά και φτιάξτε τα σάντουιτς με μία φέτα μοτσαρέλα ανάμεσα σε δύο φέτες χωριάτικου ψωμιού.

3.Απλώστε λίγο αλεύρι σε ένα πιάτο και σε ένα άλλο ξεχωριστό ρηχό σκεύος χτυπήστε τα αυγά και αλατοπιπερώστε τα κατά βούληση.

4.Περάστε τα σάντουιτς πρώτα στο αλεύρι, έπειτα στο μίγμα με τα χτυπημένα αυγά καλύπτοντας όλες τις πλευρές, ακόμα και την κόρα στο πλάι και αφήστε τα, ώστε να απορροφηθεί καλύτερα το αυγό.

5.Βάλτε αρκετό ελαιόλαδο για να καλυφθεί ο πάτος ενός αντικολλητικού τηγανιού και τηγανίστε τα σάντουιτς σε δυνατή φωτιά (180ο C) για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά περίπου, μέχρι να χρυσίσουν. Σερβίρετε αμέσως!!!

Διαβάστε επίσης:

Πουτίγκα Μανόλια, με μπανάνες, του διάσημου καφέ της Νέας Υόρκης

Κοτόπουλο με μέλι, των ασιατικών εστιατορίων

Βουτήματα με σταφίδες, σαν των αρτοποιείων

Keywords
Τυχαία Θέματα