«Να είναι όλοι περήφανοι για τα Τηνιακά προϊόντα»

ΕΛΛAΔΑ

Μετά το star και την εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου, η προβολή της Γαστρονομίας της Τήνου και τους Tinos Food Paths συνεχίστηκε και στην ΕΡΤ συγκεκριμένα στην εκπομπή "Στάση ΕΡΤ". Στην παρουσίαση του όλου εγχειρήματος ήταν ο Δημήτρης Τατσιώνας και ο Ιουλιανός Δεσύπρης. Όπως θα δείτε και στο βίντεο παρακάτω

στο πλατό της εκπομπής υπήρχαν παραδοσιακά προϊόντα της Τήνου όπου έγιναν οι ανάλογες συστάσεις προς το τηλεοπτικό κοινό.

Ο πρόεδρος των Ξενοδόχων του νησιού, ο Ιουλιανός Δεσύπρης τόνισε στην αρχή «Το Tinos Food Paths είναι μια πολύ ωραία δράση που έχει ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια, δηλαδή είναι τα μονοπάτια που μας οδηγούν να ανακαλύψουμε την αλήθεια του τόπου μας. Η δράση αυτή ξεκίνησε με αργά και σταθερά βήματα που σκοπό έχει να αναδείξει την Τήνο ως γαστρονομικό προορισμό το νησί αλλά να δημιουργήσει και τις συνέργειες που θα φέρει κοντά τον πρωτογενή τομέα με τους επαγγελματίες, ώστε αυτό που θα παρουσιάσουμε στον επισκέπτη μας να είναι ότι καλύτερο»

Έπειτα έγινε μια αναφορά στο λογότυπο της διοργάνωσης και στη ακολούθησε η παρουσίαση των προϊόντων που βρισκόταν ζωντανά στην εκπομπή που ήτα τα ακόλουθα: Λαζάνια με μάραθο και ντομάτα, τοπικά παξιμάδια, παραδοσιακά γλυκά, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, παραδοσιακά αλλαντικά (λούζα, λουκάνικο, χοιρομέρι), κάππαρη, κρίταμο, πατέ αγκινάρας, τυροκομικά προϊόντα, τοπικά κρασιά και φυσικά η μπύρα του νησιού η Νήσος.

Μετά την γνωριμία με τα παραδοσιακά προϊόντα που επιμελήθηκε ο Δημήτρης Τατσιώνας, ο Ιουλιανός Δεσύπρης συνέχισε λέγοντας «Να αναφέρουμε πως αυτό που γίνεται σήμερα και αύριο στο εκπτωτικό χωριό είναι μια μικρή γεύση από αυτό που θα ακολουθήσει τον Μάιο στο Food Paths. Ο επισκέπτης θα περάσει πολύ όμορφα, θα γνωρίσει τα υπέροχα τοπία που έχουμε και να γευτεί φοβερές λιχουδιές»

Ο Δημήτρης Τατσιώνας με την σειρά του κλείνοντας τόνισε «Ο πρωτογενής τομέα μαζί με τον δευτερογενή, δηλαδή οι παραγωγοί μαζί με τους επιχειρηματίες οι οποίοι είναι οι προαγωγοί του Τουρισμού, να μπορέσουν να δείξουν τα τοπικά προϊόντα και να είναι όλοι πιο περήφανοι για τα τοπικά μας παρασκευάσματα».

Δείτε εδώ την εκπομπή της ΕΡΤ με τα παραδοσιακά προϊόντα της Τήνου.

Πηγή: tinostoday.gr

ΤήνοςΠροϊόνταπαράδοσηεκπομπήHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα