Ν. Παππάς: Ο Μητσοτάκης αποφεύγει τον διάλογο και απαξιώνει τη Βουλή
Το διακύβευμα των εθνικών εκλογών είναι αν η χώρα «θα συνεχίσει στην πορεία της δίκαιης ανάπτυξης ή θα γυρίσει στις πολιτικές Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.
Ο κ. Παππάς σημείωσε ότι η «απόλυτη αλήθεια» είναι ότι ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, μικροεπαγγελματίες, αγρότες «θα υποστούν τρομερές συνέπειες αν, ο μη γένοιτο, η ΝΔ κληθεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά της» καθώς, όπως τόνισε «αυτός είναι ο σκληρός πυρήνας» του προγράμματός της.
Εξάλλου, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής επανέλαβε ότι δημοσιεύματα και αναρτήσεις στο διαδίκτυο σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είχαμε δώσει ένα εύρος ημερομηνιών. Μέσα σε αυτά θα κινηθούμε. Δεν υπάρχει καμία έκπληξη. Είναι μη θέμα. Έχουν δρομολογηθεί οι εξελίξεις. Τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει ως προς την διεξαγωγή των εκλογών».
Ως προς τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη, ότι η ΝΔ θα απόσχει από τις διαδικασίες της Βουλής, ο κ. Παππάς σημείωσε ότι «μέχρι να φτάσουμε στην εθνική κάλπη η χώρα έχει και Βουλή και κυβέρνηση».
Όπως πρόσθεσε, η Βουλή θα διαλυθεί μέσα στις προβλεπόμενες από το σύνταγμα χρονικές προθεσμίες και μέχρι τότε οφείλει να ασκεί τα καθήκοντά της σε πλήρη ανάπτυξη. «Το ίδιο οφείλουμε και όσοι έχουμε κυβερνητικά χαρτοφυλάκια, κατά το σύνταγμα να κάνουμε. Όσο είμαστε σε θέσεις υπουργικές έχουμε την ευθύνη για πράξεις μας ή για παραλείψεις» ανέφερε.
Τόνισε δε, ότι «αυτό θα πρέπει να το καταλάβει η ΝΔ και να σταματήσει να προσπαθεί να δημιουργεί εντυπώσεις».
Για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σχέση με τη Βουλή, ο υπουργός είπε ότι εμπίπτει στη συνολική στρατηγική της για τις εκλογές. «Η ΝΔ θα ήθελε να μην γίνει καθόλου προεκλογική εκστρατεία, να μην συζητήσουν καθόλου οι πολιτικοί αρχηγοί, να μην αντιπαρατεθούν καθόλου τα πολιτικά στελέχη και να πάει με την κεκτημένη ταχύτητα ενός αποτελέσματος των ευρωεκλογών» είπε, προσθέτοντας ότι «λησμονά ότι η εθνική κάλπη είναι εντελώς διαφορετική από την ευρωπαϊκή».
Επίσης, έκανε λόγο για «πολιτικό ξεκαθάρισμα ως προς το τι προτίθεται η κάθε πολιτική δύναμη να σχεδιάσει και για ποιο λόγο ζητά την ψήφο του ελληνικού λαού» και διευκρίνισε ότι η ΝΔ «θα επιχειρήσει να κρύψει το τι πρεσβεύει», κάτι που, όπως τόνισε «δεν θα το αφήσουμε να συμβεί».
Ως προς τη στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας, αναφορικά με την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για την τοποθέτηση της νέας ηγεσίας της δικαιοσύνης, ο κ. Παππάς τόνισε ότι «είναι οδυνηρό για τους θεσμούς και για τη λειτουργία της δημοκρατίας μας, κάποιοι να καλούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρανομήσει».
Όπως πρόσθεσε, «ο νόμος (…) κατ΄ εφαρμογή του οποίοι ορίζεται η δικαιοσύνη, έχει και μία πρόνοια πάρα πολύ ακραία. Λέει ότι ακόμα κι αν δεν υπάρχει Βουλή σε λειτουργία (…) η κυβέρνηση μπορεί να ορίσει την ηγεσία της δικαιοσύνης».
Ερωτηθείς για τις «φιλοδοξίες» του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των εθνικών εκλογών, ο κ. Παππάς είπε ότι ο στόχος είναι η πρωτιά, ενώ σημείωσε ότι η εθνική κάλπη είναι εντελώς διαφορετική από την ευρωπαϊκή, υπενθυμίζοντας ότι περίπου 500 με 600.000 πολίτες επέλεξαν να μην συμμετέχουν στη διαδικασία τα ων ευρωπαϊκών εκλογών και «όπως έχει καταδείξει η εκλογική εμπειρία, κάνουν άλλες επιλογές από αυτές που έκαναν στην ευρωπαϊκή κάλπη».
«Είναι ένα αποτέλεσμα ανοικτό, με πάρα πολύ καθαρά και σκληρά διλήμματα» τόνισε καταλήγοντας.
«Δηλαδή, η χώρα ή θα συνεχίσει στην πορεία της δίκαιης ανάπτυξης ή θα γυρίσει στις πολιτικές Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Αυτή είναι η απόλυτη αλήθεια. Αυτός είναι ο σκληρός πυρήνας του προγράμματος της ΝΔ και αυτή τη στιγμή μας ακούνε και οι ιδιωτικοί και οι δημόσιοι υπάλληλοι, μας ακούνε οι μικροεπαγγελματίες, μας ακούνε οι αγρότες, μας ακούνε οι άνθρωποι οι οποίοι θα υποστούν τρομερές συνέπειες αν ο μη γένοιτο, η ΝΔ κληθεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά της» σημείωσε ο Ν. Παππάς.
ΠαππάςΣΥΡΙΖΑΝΔΜητσοτάκηςHas video: Exclude from popular: 0- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Survivor -διαρροή: Αυτή η ομάδα κερδίζει απόψε!
- Εκλογές 2019: Ηχηρά ονόματα στα ψηφοδέλτια της ΝΔ – Οι μεταγραφές που θα συζητηθούν
- Εφιαλτική πρόβλεψη: Έρχεται το τέλος της ανθρωπότητας με φρικτό τρόπο
- Survivor spoiler - διαρροή: Αυτή είναι η ομάδα που κερδίζει το σημερινό έπαθλο (pics)
- Επεισόδια στον Πειραιά με οπαδούς Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού
- Μια 17χρονη επέλεξε την ευθανασία μετά από χρόνια μάχη με την κατάθλιψη και την κακοποίηση
- Ανατροπή με τους τερματοφύλακες στον Παναθηναϊκό
- Παραιτήθηκε o Χάρης Μαμουλάκης - Θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ
- Τροχαίο με πέντε τραυματίες στη Θεσσαλονίκη
- Βάζετε τον σκύλο σας τιμωρία;
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Το Ποντικι
- Πέντε τραυματίες μετά από τροχαίο στη Θεσσαλονίκη
- Ο καθηγητής του ΑΠΘ που χειροδίκησε σε φοιτητή: «Μου έδωσαν γροθιές, με απειλούσαν ότι θα με πετάξουν στο κενό και αντέδρασα»
- Φώφη Γεννηματά: Αν ήμουν στη θέση του Βενιζέλου, θα κατέβαινα με σταυρό
- Σοκ στο Ηράκλειο: Γιος γνωστού επιχειρηματία ο 27χρονος που έπεσε από τα Ενετικά Τείχη
- Δικογραφία-σοκ: «Παραδώστε τα κινητά σας και φροντίστε να χάσετε με βαρύ σκορ»!
- Πρόστιμο 2.000 δολάρια στον Τσιτσιπά - Επειδή «δεν συγκρατεί τα νεύρα του»
- Σε 18 μήνες ο Προαστιακός «σφυρίζει» στο Λουτράκι
- Πέθανε ο Χρήστος Σιαμαντάς – Συνιδρυτής της Ελευθεροτυπίας με τον Κίτσο Τεγόπουλο
- Ετοιμάζει… βαλίτσες η σύζυγος του Μπεργκ – Φουντώνουν τα σενάρια για Ολυμπιακό (Photo)
- Κι όμως, το κάνεις λάθος - Πώς θα καταλάβεις αν σου σερβίρουν ξαναπαγωμένο παγωτό
- Τελευταία Νέα Το Ποντικι
- Ν. Παππάς: Ο Μητσοτάκης αποφεύγει τον διάλογο και απαξιώνει τη Βουλή
- Τρεις εκρήξεις στα γυρίσματα του νέου Τζέιμς Μποντ: Τραυματίες στο συνεργείο – Το σκηνικό καταστράφηκε (Photos)
- Ο καθηγητής του ΑΠΘ που χειροδίκησε σε φοιτητή: «Μου έδωσαν γροθιές, με απειλούσαν ότι θα με πετάξουν στο κενό και αντέδρασα»
- To αποθεωτικό σχόλιο της Άννας Βίσση για Τσιτσιπά (Photo)
- Καλπάζουν οι Πράσινοι στη Γερμανία: Πιο δημοφιλής ο επικεφαλής τους από την «μίνι Μέρκελ»
- Δύο ομοϊδεάτες «τα είπαν» από κοντά: Συνάντηση Φάρατζ-Τραμπ
- Σε 18 μήνες ο Προαστιακός «σφυρίζει» στο Λουτράκι
- Λαζαρίδης: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άφησε στα χαρτιά την κατασκευή διοδίων σε Γαληψό, Ελευθερούπολη και Ν. Καβάλη
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ο Τραμπ είχε μια «καλή συνάντηση» με τον Φάρατζ μετά το «φλερτ»
- Υπεγράφη η σύμβαση για τη σιδηροδρομική γραμμή Ισθμός - Λουτράκι
- Γεννηματά για Βενιζέλο: Αν ήμουν στη θέση του θα είχα κατέβει με σταυρό - Έχουμε μάθει από τα λάθη του παρελθόντος
- «Έπεσαν» οι υπογραφές στο έργο σύνδεσης του Προαστιακού με το Λουτράκι
- Θεσμοθετούνται για πρώτη φορά προδιαγραφές για σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων
- Γιούνκερ για Πρέσπες: Η συμφωνία έγινε μεταξύ δύο κρατών και όχι δύο κυβερνήσεων
- Θερμές ευχαριστίες ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΔΡΑΚΑ -ΝΤΙΝΟΥ για την εκλογή της στο Τοπικό Συμβούλιο ΑΣΤΑΚΟΥ
- Με πόσα χρόνια βγαίνουν στη σύνταξη Στρατιωτικοί και με ποια ποσά (ΠΙΝΑΚΑΣ-ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ)
- «Η Χετάφε έδωσε 2 εκατ. ευρώ στη Βαγιαδολίδ για να κερδίσει τη Βαλένθια»
- Πού θα φάτε νόστιμα μεζεδάκια σε ωραίες ταράτσες