Μυθικός Ατρόμητος, σκότωσε 4-3 τον ΠΑΟΚ - Τρομερό ματς με πολλές ανατροπές

ΑΘΛΗΤΙΚA

Ο Ατρόμητος βρισκόταν στο καναβάτσο (2-0 και 3-1) από τον ΠΑΟΚ, αλλά η αποβολή του Κάνιας προκάλεσε την κατάρρευση των γηπεδούχων και η ομάδα του Κορακάκη «άλωσε» την Τούμπα (4-3) σε έπος!

Με τρεις αλλαγές συγκριτικά με το ματς κόντρα στη Φιορεντίνα παρέταξε την ομάδα του ο Βλάνταν Ίβιτς, με τον Τζαβέλλα να επιστρέφει στο βασικό σχήμα, αφού ανάρρωσε από την ίωση που τον ταλαιπώρησε, ο Γλύκος να παίρνει τη θέση του Μπρκιτς και τον Πέλκα να αγωνίζεται ως 10άρι στο 4-2-3-1 του Σέρβου τεχνικού.

Από την άλλη πλευρά,

ο Γιώργος Κορακάκης έκανε την έκπληξη αφήνοντας εκτός τον Κεϊτά και στη θέση του πέρασε τον Ζησόπουλο ως αμυντικό χαφ και στο πλάι του προτίμησε τον Ντμίτρι Μπάγκα. Με αυτή τη διαφοροποίηση ο Ούμπιντες πήρε θέση στα δεξιά της μεσοεπιθετικής τριάδας του 4-2-3-1.

Με τα... φρένα σπασμένα από το παιχνίδι του «Αρτέμιο Φράνκι» συνέχισε ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Ατρόμητο και πιο συγκεκριμένα ο Γκάρι Ροντρίγκες, που δείχνει ότι σιγά-σιγά αναπτύσει μια εξαιρετική σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα.

Μόλις στο 3' ο άσος από το Πράσινο Ακρωτήρι άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ και μάλιστα με κεφαλιά(!), όταν ο Πέλκας -δικαιώνοντας πολύ γρήγορα τον Ίβιτς για την επιλογή του να του δώσει θέση βασικού- με σέντρα από τα δεξιά τον βρήκε εντελώς αμαρκάριστο από το ύψος του πέναλτι. Μεγάλη ευθύνη από πλευράς Ατρόμητου σε αυτή τη φάση είχε ο Κιβρακίδης, που ουσιαστικά «κοιμήθηκε» κοιτώντας απλά την μπάλα και όχι τον παίκτη που έπρεπε να μαρκάρει.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε και συγκεκριμένα μέχρι 20', αφού το ματς διεκόπη δύο φορές προκειμένου να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στον Γλύκο και τελικά να αντικατασταθεί στο 14', με τον Μπρκιτς να κάνει το ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Ατρόμητος είχε αρχίσει να ισορροπεί το ματς, κερδίζοντας κάποια στημένα έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που βρήκαν το δεύτερο γκολ, θέτοντας βάσεις νίκης, πριν καν συμπληρωθούν 30'.

Συγκεκριμένα, στο 27' ο Τσίμιροτ σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και έφτασε συστημένη στον Ροντρίγκες, που δεν είχε παρά να πασάρει στον Κουλούρη και ο τελευταίος να μπει με την μπάλα στα δίχτυα, καθώς η άμυνα των φιλοξενούμενων ήταν πλήρως αποδιοργανωμένη.

Το γκολ αυτό έριξε κατακόρυφα την ψυχολογία των παικτών του Γιώργου Κορακάκη και αντίθετα έδωσε «φτερά» σε αυτούς του Βλάνταν Ίβιτς, αφού εντελώς απελευθερωμένοι έβαλαν την μπάλα κάτω, παρουσιάζοντας ένα πολύ ελκυστικό αποτέλεσμα στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, εκμεταλλευόμενοι και το γεγονός ότι ο Ατρόμητος έπαιζε με την άμυνά του στη μεσαία γραμμή.

Στο 30' ο «Δικέφαλος» κατάφερε να «χτίσει» μια αντεπίθεση με μόλις 4 πάσες, η μπάλα έφτασε στον Ροντρίγκες, που έδωσε πάσα έτοιμο γκολ στον Κουλούρη, ωστόσο ο τελευταίος αστόχησε, πλασάροντας την μπάλα πάνω από την εστία του Γκορμπούνοφ. Ο νεαρός επιθετικός του ΠΑΟΚ, μάλιστα στάθηκε και άτυχος στο 40', όταν το σουτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή βρήκε στη ρίζα του δεξιού δοκαριού της εστίας του Λευκορώσου γκολκίπερ.

Το... κερασάκι στην τούρτα των ευκαιριών έβαλε και πάλι ο Κουλούρης σε φάση-καρμπόν όπως αυτή του 30', αλλά αυτή τη φορά ο επιθετικός των γηπεδούχων δεν μπόρεσε καν να ολοκληρώσει την πάσα του Ροντρίγκες, δίνοντας το δικαίωμα στους αμυντικούς του Ατρόμητου να «καθαρίσουν» τη φάση.

Στο β' ημίχρονο όλα άλλαξαν και σε αυτό έπαιξαν ρόλο δύο πράγματα, καθώς ο Ροντρίγκες που ήταν... όλα τα λεφτά βγήκε εκτός ματς, λόγω ενοχλήσεων που ένιωσε και παράλληλα ο Γιώργος Κορακάκης αντικατέστηκε τον Κιβρακίδη με τον Κοντοέ, επιδιώκοντας μεγάλη ασφάλεια στα μετόπισθεν.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε -απόντος Ροντρίγκες- να διατηρήσει την ταχύτητα του α' ημιχρόνου, γεγονός που πολύ γρήγορα -αν και δεν απειλούσε καθόλου- εκμεταλλεύτηκε ο Ατρόμητος, αφού στο 56' ξαναμπήκε στο ματς. Συγκεκριμένα, ο Μπίτολο με φανταστική σέντρα βρήκε τον αμαρκάριστο Λε Ταλέκ, που με καρφωτή κεφαλιά δεν είχε πρόβλημα να νικήσει τον Μπρκιτς για το 2-1.

Το γκολ αυτό τόνωσε τους φιλοξενούμενους, που έχοντας στο μυαλό τους και τα όσα κατάφεραν στο ματς με την ΑΕΚ, πίστευαν ότι μπορούν να φτάσουν και σε δεύτερο τέρμα και διατηρώντας την κατοχή της μπάλας, έψαχνε τη φάση που θα μπορούσαν να απειλήσουν. Παρ' όλα αυτά, κόντρα στη ροή του αγώνα ο ΠΑΟΚ βρήκε και τρο τρίτο γκολ, που φαινόταν ότι θα «σκότωνε» τον αγώνα.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος (13' Μπρκιτς) – Μάτος, Βαρέλα, Τζαβέλλας, Λέοβατς – Κάνιας, Τσίμιροτ, Ροντρίγκες (46' Μυστακίδης), Πέλκας (69' Σάκχοφ), Κάμπος – Κουλούρης

Ατρόμητος (Γιώργος Κορακάκης): Γκορμπούνοφ – Κιβρακίδης (46' Κοντοές), Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπίτολο – Μπάγκα, Ζησόπουλος (55' Μπρίτο) – Ούμπιντες, Τόνσο, Λημνιός (82' Παπαδόπουλος) – Λε Ταλέκ.

Πηγή: Sport-fm

ΠΑΟΚΑτρόμητοςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Αναζητήσεις
στημενο το παοκ ατρομητος3-4
Τυχαία Θέματα