Μυστικό ναζιστικό σύμβολο στο σήμα νέου κόμματος (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Με ένα ιδιαίτερα εξεζητημένο αλλά σαφώς συνδεδεμένο με το ναζισμό σύμβολο έκανε την εμφάνισή του νέο κόμμα στη Γερμανία, προκαλώντας ανατριχίλες.

Το κόμμα ονομάζεται AdP και ιδρύθηκε από τον Αντρέ Πόγκενμπουργκ, πρώην στέλεχος του ακροδεξιού AfD που, όμως, αποχώρησε από αυτό κατηγορώντας το για... «στροφή προς τα αριστερά».

Και για να μην αφήσει καμία αμφιβολία σχετικά με την πολιτική ταυτότητα του κόμματός του, ο Πόγκενμπουργκ παρουσίασε το σήμα του AdP και πολύς

κόσμος ανατρίχιασε από τρόμο.

Το σήμα είναι ένα γαλάζιο λουλούδι (καλαμποκανθός) πάνω από μια σημαία της Γερμανίας. Το λουλούδι αυτό ήταν σύμβολο των ναζί στην Αυστρία κατά τη δεκαετία του 1930, όταν το κόμμα ήταν απαγορευμένο στη χώρα.

Αρχικά, το λουλούδι αυτό ήταν το λεγόμενο «λουλούδι του Κάιζερ», ωστόσο στη συνέχεια μπήκε στην ομάδα συμβόλων που υιοθέτησαν οι ναζί.

Σημειώνεται ότι ο Πόγκενμπουργκ, ο οποίος ήταν επικεφαλής του AfD στη Σαξονία-Άνχαλτ, αποχώρησε από το κόμμα θεωρώντας ότι νερώνει την ακραία ρητορική του.

Στις αρχές του χρόνου ίδρυσε το AdP που αδρά μεταφράζεται ως «Αφύπνιση των Γερμανών Πατριωτών» και σύμφωνα με τον Guardian ετοιμάζεται να κατέβει στις τοπικές εκλογές φέτος με οξύτατη ρητορική κατά των μεταναστών.

ΓερμανίακόμμαAdPAfDναζιστικό σύμβολοHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα