Μύγα τους τσίμπησε;

Εύλογα θα μπορούσε να απορήσει κάποιος: Μα καλά, τι τούς έπιασε τώρα; Μύγα τους τσίμπησε;

Υπάρχει εξήγηση. Οι επικοινωνιολόγοι και ιδίως οι πολιτικοί διαφημιστές, απέφευγαν παραδοσιακά τις υπηρεσίες streaming. Έλα όμως που πλέον είναι πολύ μεγάλες –με την καλή έννοια– για να τις αγνοήσουν.

Ποιο είναι το «πάπλωμα»; Μα οι ηλικιακά νεότεροι ψηφοφόροι. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για τα κόμματα.

Η Γενιά Ζ! Η δημογραφική ομάδα που διαδέχεται τη Γενιά Υ, αλλιώς και Millennials. Δύσκολοι ψηφοφόροι, που μεγάλωσαν με την τεχνολογία και είναι προσανατολισμένοι στις

πλατφόρμες περιεχομένου, gaming και άλλα τέτοια.

Ο Ντάλας Λόρενς της Samba TV παρατήρησε ότι κατά τη διάρκεια των εκλογών του 2020 οι βασικές πολιτικές τηλεοπτικές διαφημίσεις έφτασαν στο ίδιο 55% των ψηφοφόρων, χάνοντας εκείνους που δεν παρακολουθούν τις κλασικές τηλεοπτικές ή καλωδιακές εκπομπές. Αυτό θα περιλάμβανε τους ενηλίκους της γενιάς Z, οι οποίοι πηγαίνουν μαζικά στις κάλπες.

«Η μετάδοση μέσω υπηρεσιών streaming είναι πραγματικά ο μόνος τρόπος για να προσεγγίσουμε αυτούς τους ψηφοφόρους» δήλωσε ο Λόρενς.

Καθώς οι περισσότεροι πάροχοι ροής υποστηρίζουν πλέον διαφημίσεις, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μεγαλύτερο κονδύλι για τους υποψηφίους και μεγαλύτερη ευκαιρία να στοχεύσουν τους ψηφοφόρους.

Εάν πλατφόρμες όπως το Netflix και η Disney+ αρχίσουν να δέχονται και πολιτικές διαφημίσεις, «θα ξεκινήσει μια επιχείρηση εκμετάλλευσης “παρθένας περιοχής” που όμοιά της δεν έχουμε ξαναδεί για πάνω από μία γενιά που ασχολείται με την πολιτική διαφήμιση στην τηλεόραση».

Διαβάστε επίσης:

Βαγγέλης Περρής: «Πολλές φορές δεν προκύπτει η σούπα» – Το σχόλιο για τις φήμες περί αποχώρησης της Δούκισσας Νομικού (Video)

Πέθανε ο δημοσιογράφος Θοδωρής Ψαλιδόπουλος – Το αντίο της ΕΡΤ

«Δύο στις δέκα»: Πήγε για ποδαρικό με δύο …δεξιά παπούτσια (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα