Μουζάλας: Σε ένα μήνα η Ειδομένη θα έχει διαλυθεί όμορφα και ωραία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το προσφυγικό είναι εθνικό θέμα» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, σημειώνοντας πως «η αντιπολίτευση έχει την άποψη ότι η κυβέρνηση πρέπει να πέσει. Είναι λάθος σε αυτή τη λογική να εντάσσει κανείς τα πάντα». Ταυτόχρονα ο αρμόδιος υπουργός διαβεβαίωσε ότι ο καταυλισμός της Ειδομένης θα διαλυθεί μέσα στον επόμενο μήνα χωρίς βία.

«Σε ένα μήνα η Ειδομένη θα έχει διαλυθεί όμορφα και ωραία», εκτίμησε το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή ο αναπληρωτής

υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, κατά την διάρκεια συζήτησης επίκαιρης επερώτησης, 12 βουλευτών της ΝΔ με θέμα: «Υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Δράσης για τη Μετανάστευση και έκθεση προόδου για την Ελλάδα».

Ο Γιάννης Μουζάλας, ωστόσο, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «αυτά τα πράγματα δεν γίνονται με μαγικά ραβδιά», επιβεβαίωσε όμως την πρόθεση της κυβέρνησης να μην δημιουργηθεί καμπ προσφύγων στην Ειδομένη, όπως στο Καλαί της Γαλλίας. Όπως είπε «η κυβέρνηση δεν θέλει να δημιουργηθεί η εντύπωσή ότι θα φτιάξουμε καμπ γιατί τότε θα γίνει ένα καινούργιο Καλαί δηλαδή μια πηγή ανωμαλίας». Και συνέχισε υποστηρίζοντας ότι «σας βεβαιώ ότι η Ειδομένη μέσα στον επόμενο μήνα θα έχει διαλυθεί όμορφα κι ωραία. Πιθανώς να μπορούσε να είχε διαλυθεί νωρίτερα. Δεν μπορώ να σας το πω. Το κράτος φτιάχνει παντού θέσεις ώστε να έχουν τα ελάχιστα. Έχουμε γιατρούς, πηγαίνουμε καθαρό νερό. Δεν θέλω να δημιουργήσουμε καλές συνθήκες εκεί, δεν θα φτιάξουμε καμπ εκεί. Θα είναι ένα νέο Καλαί».

Αναφορικά με την συμφωνία της Συνόδου Κορυφής ο Γιάννης Μουζάλας υποστήριξε ότι «είναι η καλύτερη συμφωνία που μπορούσαμε να πετύχουμε. Λέει επιτέλους ότι είναι η Τουρκία είναι το πρόβλημα» και πως το πρόβλημα, όπως είπε, «πρέπει να λυθεί στην Τουρκία». Ο αρμόδιος υπουργός για την Μεταναστευτική Πολιτική παραδέχτηκε πάντως ότι είναι πολύ δύσκολη στην εφαρμογή της η συμφωνία και κάλεσε όλα τα κόμματα «να βάλουν πλάτη» προκειμένου να υλοποιηθεί.

Σχετικά με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ο Γιάννης Μουζάλας δήλωσε πως «εμείς δεν θέλαμε το ΝΑΤΟ να έρθει αλλά δεν μπορούσαμε να το κάνουμε νωρίτερα». Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό για το Μεταναστευτικό η παρουσία του ΝΑΤΟ αποδεικνύει ότι οι «ροές μπορούν να σταματήσουν μόνο στις τουρκικές ακτές και έτσι σταματά το παιχνίδι ενοχών ότι η Ελλάδα είναι η υπεύθυνη για τους μετανάστες».

«Αποκρούοντας» τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, ο Γιάννης Μουζάλας υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε ποτέ «ανοίξαμε και σας περιμένουμε». Τόνισε μάλιστα προς τα έδρανα της αντιπολίτευσης ότι «θέλοντας να χτυπήσετε την κυβέρνηση την υπερτιμάτε. Δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ με τα νταούλια που προσκαλούσε πρόσφυγες . Ήταν η έκθεση του συνδέσμου γερμανών βιομηχάνων αλλά και των συνδικάτων της Γερμανίας που έλεγαν ότι χρειαζόμαστε ένα εκατομμύριο. Αν νομίζετε πως ό,τι βλακεία κι αν πω ότι θα με ακολουθήσουν 850.000 πρόσφυγες το εκτιμάτε λάθος», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

ΜουζαλάςπροσφυγικόΕιδομένηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα