Μουζάλας: Αυτοκτονικές οι πολιτικές της Σλοβακίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για παρερμηνεία των δηλώσεων του ότι η Ειδομένη δεν θα ξανανοίξει και ότι η Ελλάδα θα γίνει χώρα εγκατάστασης προσφύγων, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Ο κ. Μουζάλας διευκρίνισε ότι οι πρόσφυγες θα μείνουν στους χώρους προσωρινής εγκατάστασης για όσο χρόνο χρειάζεται και ότι ο σχεδιασμός γίνεται σαν να είναι κλειστά το σύνορα.

«Αυτό

μας βάζει σε μία άλλη φάση. Από κει που ήμασταν χώρα διέλευσης, αυτήν τη στιγμή οι άνθρωποι θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα. Έχουμε καθήκον να τους τακτοποιήσουμε, να πάψουν να γυρίζουν στους δρόμους. Να φτιάξουμε πολύ προσωρινούς χώρους εγκατάστασης» τόνισε και πρόσθεσε ότι υπάρχει ακόμη ένας σχεδιασμός για χώρους με πολύ καλύτερες συνθήκες, ώστε οι πρόσφυγες να μείνουν όσο χρειάζεται, μέχρι τη στιγμή της μετεγκατάστασης στην Ευρώπη.

Ο αναπληρωτής υπουργός αναγνώρισε ότι η ροή προσφύγων με κλειστή τη δίοδο της Ειδομένης θα μειωθεί αλλά θα χρειαστεί χρόνο, με βάση και τη διεθνή εμπειρία, σημειώνοντας πως δεν γνωρίζει πόσους μετανάστες μπορεί να αντέξει η Ελλάδα, αλλά θεωρεί ότι θα είναι λιγότεροι από 150.000.

Τέλος, ο κ. Μουζάλας έκανε λόγο για «αυτοκτονικές πολιτικές» κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Σλοβάκου πρωθυπουργού για τη θυσία της Ελλάδας, ώστε να σωθεί η Ευρώπη.

Γιάννης ΜουζάλαςπροσφυγικόΣλοβάκος πρωθυπουργόςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα