Μουντιάλ 2022: Αργεντινή-Κροατία για μια θέση στον τελικό – 2-0 (Live ενημέρωση)

Η Αργεντινή κοντράρεται με την Κροατία για το πρώτο εισιτήριο του μεγάλου τελικού του Μουντιάλ, με τις «αρμάδες» των Λιονέλ Μέσι και Λούκα Μόντριτς να τα δίνουν όλα για να βρεθούν στο ματς της 18ης Δεκεμβρίου.

Αρχίζει το 2ο ημίχρονο

Τέλος στο πρώτο ημίχρονο

Αργεντινή – Κροατία: 2-0

39′ Κι άλλο γκoλ η Αργεντινή 2-0

Σε αντεπίθεση της Αργεντινής, ο Άλβαρες πήρε τη μπάλα κάτω από την γραμμή, μπήκε μέσα στην περιοχή, κέρδισε όλες τις κόντρες και σκόραρε με κοντινό πλασέ για το 2-0

34′ Γκολ η Αργεντινή.

Ο Λιονέλ Μέσι εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και δίνει προβάδισμα 1-0 στην Αργεντινή. Με αυτό το γκολ ο Μέσι γίνεται ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Αργεντινής σε Παγκόσμιο Κύπελλο, έφτασε τα 11 γκολ και ξεπέρασε τον Μπατιστούτα.

32′ ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Ο Άλβαρες φεύγει στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, πλασάρει αδύναμα τον Λιβάκοβιτς ο οποίος ανατρέπει τον φορ της Αργεντινής. Κίτρινες κάρτες σε Λιβάκοβιτς και Κόβατσιτς.

Ο Σωτήρης Κωσταβάρας, ο οποίος ανέλαβε την μετάδοση του ημιτελικού, κράτησε ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη του Γιάννη Διακογιάννη, δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα

Οι ενδεκάδες

Αργεντινή (Λιονέλ Σκαλόνι / 4-4-2): Ντίμπου Μαρτίνες – Μολίνα, Ρομέρο, Οταμέντι, Ταλιαφίκο – Παρέδες, Έντσο Φερνάντες, Ντε Πολ, ΜακΆλιστερ – Μέσι, Άλβαρες.

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς / 4-3-3): Λιβάκοβιτς – Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Σόσα – Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς, Μόντριτς – Πάσαλιτς, Κράμαριτς, Πέρισιτς.

Ήδη ο Λιονέλ Μέσι γράφει ιστορία και μόνο με τη συμμετοχή του στον ημιτελικό καθώς φτάνει τα 25 ματς σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Ισοφαρίζει τον θρυλικό Λόταρ Ματέους στην κορυφή της σχετικής λίστας με τις περισσότερες συμμετοχές στη διοργάνωση.

Στον πάγκο για την Αργεντινή οι Αρμάνι, Ρούλι, Φόιτ, Πετζέλα, Ντι Μαρία, Παλάσιος, Κορέα, Αλμάδα, Γκίδο Ροντρίγκες, Ντιμπάλα, Λαουτάρο Μαρτίνες, Λισάντρο Μαρτίνες.

Στον πάγκο για την Κροατία οι Γκρίμπιτς, Ίβουσιτς, Στάνισιτς, Μπάρισιτς, Έρλιτς, Μάγερ, Βλάσιτς, Λιβάγια, Πέτκοβιτς, Μπούντιμιρ, Όρσιτς, Βίντα, Σούταλο, Σούτσιτς, Γιάκιτς.

Στις προηγούμενες τέσσερις παρουσίες τους σε ημιτελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι Αργεντινοί έκαναν και το επόμενο βήμα κι έφτασαν ως το τελικό, κατακτώντας το τρόπαιο δύο φορές (1978, 1986) και γνωρίζοντας δύο ήττες (1990, 2014).

Οι δε Κροάτες θέλουν να γίνουν η πρώτη ομάδα με back-to-back παρουσία σε τελικό Μουντιάλ, μετά τη σπουδαία Βραζιλία που ηττήθηκε στον τελικό του 1998 (3-0 από τη Γαλλία), αλλά κατέκτησε το τρόπαιο τέσσερα χρόνια αργότερα στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη σε Ν. Κορέα και Ιαπωνία (2002, 2-0 τη Γερμανία).

Και οι δύο ομάδες προκρίθηκαν στον ημιτελικό μέσα από τη διαδικασία των πέναλτι, με τους Κροάτες να ισοφαρίζουν στο 117ο λεπτό της παράτασης το γκολ του Νεϊμάρ και να επικρατούν με 4-2 των Βραζιλιάνων, έχοντας ξανά ως «ήρωα» τον εντυπωσιακό στο Μουντιάλ, Ντόμινικ Λιβάκοβιτς.

Οι δε Αργεντινοί αν και προηγήθηκαν με 2-0 με τα γκολ των Μολίνα και Μέσι, ισοφαρίστηκαν στο 10ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων από τον Βέγχορστ και πήραν εντέλει την πρόκριση στους «4» χάρις στα… μαγικά γάντια του Εμιλιάνο Μαρτίνες, ο οποίος απέκρουσε δύο πέναλτι στη «ρώσικη ρουλέτα» από την άσπρη βούλα.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλες δύο φορές στο παρελθόν σε Μουντιάλ. Το 1998 η Αργεντινή επικράτησε με 1-0 στη φάση των ομίλων, όμως οι Κροάτες στη συνέχεια έφτασαν ως τα ημιτελικά, ενώ η «Χρβάτσκα» νίκησε με το εμφατικό 3-0 πριν από τέσσερα χρόνια στα γήπεδα της Ρωσίας.

Οι Αργεντινοί στερούνται στον μεγάλο ημιτελικό τις υπηρεσίες των δύο Μάρκος Ακούνια και Γκονσάλο Μοντιέλ, καθώς οι δύο άσοι της Σεβίλλης έχουν συμπληρώσει κάρτες. Οι δε Ντε Πολ, Ντι Μαρία και «Πάπου» Γκόμες που αντιμετώπισαν μικροτραυματισμούς αναμένεται να είναι διαθέσιμοι. Στον αντίποδα, οι Κροάτες θα παραταχθούν με πλήρη σύνθεση.

Διαβάστε επίσης:

Ο δύο φορές Ολυμπιονίκης Ρουντίσα επέζησε από συντριβή αεροσκάφους

Αισιόδοξα νέα για τον Πελέ – Βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του

Μουντιάλ 2022 – Τοποθετήθηκε για τον αποκλεισμό ο Ρονάλντο: «Ευτυχώς έχω κερδίσει πάρα πολλούς διεθνείς τίτλους»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μουντιάλ 2022, Αργεντινή-Κροατία,mountial 2022, argentini-kroatia