Η αναφορά Μητσοτάκη στους επιφανείς Έλληνες των ΗΠΑ που ξεσήκωσε το Κογκρέσο: Από τον Μπουρλά ως τον Αντετοκούνμπο

Ιστορική μέρα για την Ελλάδα είναι η Τρίτη (17/5), καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που μίλησε στο Κογκρέσο.

Μάλιστα, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων σε Έλληνες που διαπρέπουν στις ΗΠΑ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος πραγματοποιεί τεράστια καριέρα στο NBA

με τη φανέλα των Μιλγούοκι Μπακς.

Η αναφορά στο όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο έφερε το θερμό χειροκρότημα των μελών του Κογκρέσου.

«Σήμερα οι Έλληνες που ζουν στις ΗΠΑ και τα τρία εκατομμύρια που αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες ανάμεσά τους μερικοί από τους πιο σεβάσμιους εκπροσώπους στις τέχνες, την επιστήμη, την εκπαίδευση, τον αθλητισμό και πολιτικοί αλλά και οραματιστές όπως ο Νίκολας Νεγρεπόντε, ο Αλμπερτ Μπουρλά, ο Τζον Κασαβέτης, ο Ελίας Καζάν, ο Τζέφρι Ευγενίδης, ο τζορτζ Πελεκάνος, ο Τομ Χάνκς και βεβαίως ο Γιάννης Αντετονκούνμπο.

Έξι από αυτούς είναι στο Κογκρέσο και ένας από αυτούς ο Μάικ Δουκάκης ήταν υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ. Και πιστεύω ότι ένας από τους λόγους που οι Έλληνες έγιναν αποδεκτοί στις ΗΠΑ ήταν ότι οι αξίες της Αμερικής και της Ελλάδας έχουν πολλά κοινά», τόνισε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε επίσης

Δεν…«άνθισαν» οι εαρινές εκπτώσεις: Η ακρίβεια κρατά κλειστά τα πορτοφόλια

Μάνος Δασκαλάκης: Η φωτογραφία που έστειλε στη Πισπιρίγκου από το σπίτι της σπιτονοικοκυράς τους – Ο επίμαχος διάλογος (Video)

Ιταλία: Η Εni άνοιξε λογαριασμό σε ρούβλια στην Gazprom Bank

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης, Κογκρέσο, Έλληνες, ΗΠΑ, Γιάννη Αντετοκούνμπο,mitsotakis, kogkreso, ellines, ipa, gianni antetokounbo