Μητσοτάκης σε στελέχη της ΝΔ: Να μην παρεισφρήσει στο λόγο μας η αλαζονεία της επιτυχίας

Το μήνυμα της αποφυγής εκδηλώσεων αλαζονείας προς την κοινωνία από τα στελέχη της ΝΔ έστειλε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος κατά την ομιλία του στην έναρξη των εργασιών της Συνόδου των Προέδρων ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ της ΝΔ, στο ΟΑΚΑ.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «ξέρουμε

ότι η κοινωνία δοκιμάζεται σήμερα, ξέρουμε ότι οι μισθοί στη χώρα μας είναι ακόμα χαμηλοί, ξέρουμε ότι υπάρχουν πτυχές της κοινωνικής πολιτικής όπου πρέπει τα βήματα προόδου να είναι ακόμα πιο γρήγορα. Γι’ αυτό και είναι πάρα-πάρα πολύ σημαντικό -και σας το ζητώ από καρδιάς αυτό- στην επικοινωνία σας με τις κομματικές οργανώσεις, με τα στελέχη μας αλλά και με τους πολίτες, αυτήν την κατανόηση για τα προβλήματα της κοινωνίας να την επιδεικνύουμε πάντα και να μην παρεισφρήσει ποτέ στο λόγο μας η αλαζονεία της επιτυχίας».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «υπάρχει μια “λεπτή γραμμή” μεταξύ του να είμαστε υπερήφανοι για τα επιτεύγματά μας και να είμαστε αλαζόνες και να θεωρούμε τους εαυτούς μας περίπου αναντικατάστατους. Πρέπει να είμαστε πάντα από τη σωστή πλευρά αυτής της γραμμής. Μόνο έτσι θα πείσουμε τους πολίτες, και ειδικά τους πιο καχύποπτους, ότι πράγματι η Νέα Δημοκρατία αξίζει να μπορέσει να συνεχίσει αυτό το σπουδαίο έργο το οποίο μέχρι στιγμής έχει ξεκινήσει. Και αυτός είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο επιμένουμε στις επόμενες εκλογές να μιλούμε για την ανάγκη μιας αυτοδύναμης Ελλάδος, όχι απλά μιας αυτοδύναμης Νέας Δημοκρατίας».

Παράλληλα, επανέλαβε τον πάγιο στόχο της ΝΔ ενόψει εκλογών, δηλαδή τη σταθερότητα: «Σταθερότητα για να ξέρουμε ότι υπάρχει μία κυβέρνηση και ένας Πρωθυπουργός ο οποίος γνωρίζει πώς να διαχειρίζεται κρίσεις. Μια κυβέρνηση η οποία έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζει την πολιτική της για να αντιμετωπίσει έκτακτες καταστάσεις. Αλλά και μία κυβέρνηση η οποία δεν στέκεται μόνο στις μεγάλες οριζόντιες εθνικές πολιτικές, αλλά φροντίζει -και εκεί ο δικός σας ρόλος είναι απολύτως κρίσιμος- να αναδείξει τοπικές και περιφερειακές ιδιαιτερότητες».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τα επιτεύγματα της κυβέρνησης στα τρία χρόνια που ασκεί την εξουσία (μείωση φόρων, αύξηση επενδύσεων, μεταρρυθμίσεις σε διάφορους τομείς, και μάλιστα εν μέσω πανδημίας και άλλων κρίσεων, και σημείωσε ότι «θα σταθούμε στο πλευρό της κοινωνίας τους επόμενους δύσκολους μήνες. Θα υλοποιήσουμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις τις οποίες ανέλαβα στη Θεσσαλονίκη, όταν περιέγραψα τον οδικό χάρτη τον οποίον πρέπει να διαβούμε από τώρα μέχρι τις εθνικές εκλογές».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «μπορούμε και στηρίζουμε σήμερα την κοινωνία επειδή η ανάπτυξη είναι υψηλή, επειδή έχουμε το δημοσιονομικό περιθώριο μέσα από τις επενδύσεις, μέσα από τον τουρισμό, μέσα από τις εξαγωγές, να μπορούμε να στρέψουμε το βλέμμα μας στους ασθενέστερους και να μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τους Έλληνες πολίτες ότι και σε αυτόν τον δύσκολο χειμώνα τον οποίο έχουμε μπροστά μας, θα σταθούμε κοντά τους».

Αναφερόμενος δε στο ζήτημα της ενεργειακής κρίσης, είπε για το πετρέλαιο θέρμανσης ότι «θυμάμαι τα κανάλια να προεξοφλούν ότι το πετρέλαιο θέρμανσης θα ανοίξει στο 1,50, στο 1,60 κι όμως ανοίγει λίγο πάνω από το 1,30 γιατί υπήρξε μια συστηματική δουλειά και συστηματική παρέμβαση από την κυβέρνηση και απόφαση να επιδοτήσουμε το πετρέλαιο θέρμανσης, έτσι ώστε να συγκρατήσουμε το κόστος της θέρμανσης για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Αυτό, βέβαια, συνεπικουρούμενο από το γεγονός ότι διαθέτουμε 300 εκατ. συμπληρωματικά για το επίδομα θέρμανσης».

Επιστρέφοντας σε πιο… προεκλογικά μονοπάτια, ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «βλέπετε ότι αφιέρωσα ελάχιστο χρόνο στο να μιλήσω για τον ΣΥΡΙΖΑ. Διότι τελικά δεν αποζητούμε τη σύγκριση και το να είμαστε απλά καλύτεροι από έναν αντίπαλο ο οποίος θεωρούμε -και δικαίως- ότι τα έκανε θάλασσα τα τέσσερα χρόνια που κυβέρνησε και δεν άλλαξε καθόλου τα τέσσερα χρόνια που έμεινε στην αντιπολίτευση. Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ το μέτρο σύγκρισής μας».

Τόνισε δε ότι «αποζητούμε την αυτοδυναμία διότι την επόμενη μέρα η χώρα θα χρειαστεί σταθερότητα και ταχύτητα στη λήψη των αποφάσεων. Γιατί έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να διαχειριστούμε κρίσεις και μπορούμε να οδηγήσουμε το σκάφος της πατρίδας μας με ασφάλεια στα ταραγμένα νερά μιας παγκόσμιας γεωπολιτικής πραγματικότητας η οποία, δυστυχώς, συνέχεια αλλάζει».

Διαβάστε επίσης:

ΥΠΕΞ: Συλλυπητήρια στην Τουρκία για την έκρηξη σε ανθρακωρυχείο – Επιστολή Δένδια σε Τσαβούσογλου

Χριστοδουλάκης στο topontiki.gr: «Εντεταλμένοι influencers επινόησαν την ‘κουρασμένη θεματολογία’»

Κόντρα σε υψηλούς τόνους για τον βιασμό στο ΑΤ Ομόνοιας

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης,mitsotakis