Μητσοτάκης σε Σίσι: Αποσταθεροποιητικός ο ρόλος της Τουρκίας στην περιοχή

Την τουρκική προκλητικότητα έθεσε ο πρωθυπουργός, στη συνάντηση που είχε με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε ότι η Τουρκία έχει «αποσταθεροποιητικό ρόλο» στην περιοχή, ενώ οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδος και Αιγύπτου, ιδίως στους τομείς της ενέργειας και της άμυνας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, στο περιθώριο της 9ης Τριμερής Συνόδου Ελλάδος – Κύπρου

Αιγύπτου. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δύο ηγέτες είχαν την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων, ενώ έμφαση δόθηκε στους τομείς της ενέργειας και της άμυνας.

Επισημάνθηκε, δε, πως οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή επιβάλλουν την ανάπτυξη της στρατηγικής σχέσης ΕΕ – Αιγύπτου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Αιγύπτιο πρόεδρο για τις πρόσφατες προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας, τονίζοντας τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της στην ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα, επανέλαβε την ετοιμότητα για διάλογο και επαναπροσέγγιση υπό την προϋπόθεση του σεβασμού της διεθνούς νομιμότητας, της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και της αποχής από προκλητικές ενέργειες.

Επιπλέον, ενημέρωσε τον κ. Σίσι για τις πρόσφατες στρατηγικές κινήσεις της Ελλάδας στο διπλωματικό πεδίο, που -όπως ειπώθηκε- επιβεβαιώνουν και ενισχύουν τον ρόλο της ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή και ανοίγουν νέες προοπτικές στενότερης συνεργασίας με χώρες που έχουν τις ίδιες προτεραιότητες για την Ανατολική Μεσόγειο, όπως η φίλη Αίγυπτος.

Διαβάστε επίσης:

ΚΙΝΑΛ: «Δεν θα αποσύρω την υποψηφιότητά μου» λέει ο Χρηστίδης

ΚΙΝΑΛ: Μαζεύουν υπογραφές για την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου – Τι θα κάνουν οι άλλοι υποψήφιοι

Οικονόμου: Διπλή εξεταστική αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρήσει να «δραπετεύσει» (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα