Μητσοτάκης σε Λαβρόφ: Ταραξίας με θρησκευτικό μανδύα η Τουρκία, ναρκοθετεί τη διεθνή νομιμότητα

«Έτοιμη» η Μόσχα να συμβάλλει στην αποκλιμάκωσηΠολιτική

 

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Σεργκέι Λαβρόφ. Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Ελλάδα τάσσεται με τη μεριά του διεθνούς δικαίου, όπως αποδεικνύουν και οι συμφωνίες για τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες με την Αίγυπτο και την Ιταλία.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον κ. Λαβρόφ είπε ότι θέλει να τον ενημερώσει

για τη δράση της Τουρκίας η οποία σε ρόλο ταραξία ναρκοθετεί τη διεθνή νομιμότητα και μάλιστα περιβάλλει την επιθετική της δράση με θρησκευτικό μανδύα καθιστώντας ορατό τον κίνδυνο για την αρμονική συνύπαρξη λαών και θρησκειών.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, ο Σεργκέι Λαβρόφ επισήμανε ότι χρειάζεται το συντομότερο δυνατόν αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή μέσω απευθείας διαλόγου των δύο πλευρών. Διαμήνυσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να συμβάλλει στην ομαλοποίηση της κατάστασης, δείχνοντας εκ νέου τον δρόμο του διαλόγου ανάμεσα στις δύο χώρες.

Η Ελλάδα είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα για να υπερασπίσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα δήλωσε νωρίτερα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών που επίσης συναντήθηκε με τον κ.Λαβρόφ. «Ο στρατιωτικός εξοπλισμός της Τουρκίας αποσταθεροποιεί την περιοχή πρόσθεσε ο κ Δένδιας υπενθυμίζοντας ότι χθες η Τουρκία εξέφρασε για πολλοστή φορά την πρόθεσή της να συνεχίσει τις έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. «Είναι φανερό ότι επενδύει στην κλιμάκωση της έντασης» υπογράμμισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών στέλνοντας για μία ακόμη φορά το μήνυμα στην Άγκυρα ότι διάλογος υπό το καθεστώς πιέσεων δεν γίνεται να υπάρξει.

Από την πλευρά του ο κ Λαβρόφ χαρακτήρισε αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, με βάση τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Ο κ. Λαβρόφ επισήμανε επίσης ότι οι διαφορές μπορούν να λύνονται «μόνο μέσω των διαπραγματεύσεων με συνυπολογισμό και σεβασμό των συμφερόντων του καθενός».

ΜητσοτάκηςΤουρκίαΛαβρόφHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα