Μητσοτάκης: Είμαστε λαϊκή παράταξη

Σε έναν απολογισμό του κυβερνητικού έργου προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών στο Κουκάκι το οποίο επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ο ελληνικός λαός έχει κρίση, συγκρίνει και αξιολογεί. «Θυμάται πού ήταν η Ελλάδα το 2015, πού ήταν το 2019 και πού είναι το 2023. Θυμάται ποιοι ήταν αυτοί που του έταζαν ότι θα “σκίσουν τα μνημόνια με ένα νόμο και με ένα άρθρο” και σας τσάκισαν στους φόρους και στις εισφορές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο

ίδιος υπογράμμισε ότι η κυβέρνησή του στηρίζει τους πιο αδύναμους οικονομικά, αντιδρώντας στην κριτική που δέχεται για την επιδοματική πολιτική. «Μας κατηγορούν κάποιοι ότι κάνουμε επιδοματική πολιτική. Τους απαντώ: αναπτυξιακή πολιτική υλοποιούμε, αλλά θα στηρίζουμε πάντα τους ασθενέστερους, γιατί είμαστε λαϊκή παράταξη», ανέφερε.

Συνεχίζοντας, υπενθύμισε τρεις στόχους που είχε θέσει το 2019 και τους οποίους υλοποίησε. «Σας είχα πει: θα μειώσω τους φόρους για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Τους μείωσα τους φόρους; Ναι, τους μειώσαμε τους φόρους για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες. Σας είχα υποσχεθεί περισσότερη ανάπτυξη, περισσότερες δουλειές και, ναι, και καλύτερους μισθούς. Φέραμε δουλειές; Φέραμε 300.000 νέες δουλειές. Και τον κατώτατο μισθό εμείς τον αυξήσαμε, από τα 650 στα 780 ευρώ. Αρχίζει η εφαρμογή του και θα αρχίσουν να πληρώνονται οι χαμηλόμισθοι συμπολίτες μας 780 ευρώ -και όλα τα επιδόματα τα οποία συμπαρασύρει, βέβαια, ο κατώτατος μισθός, όπως τα επιδόματα μητρότητας, από 1η Απριλίου. Σας είχα πει και κάτι άλλο. Θέλω μία χώρα ισχυρή με αυτοπεποίθηση. Μία χώρα η οποία, επιτέλους, θα υπερασπίζεται τα σύνορά της. Μία χώρα η οποία θα κοιτάει στα μάτια την Τουρκία και θα υπερασπίζεται με αυτοπεποίθηση αλλά και δυναμισμό την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Τα πετύχαμε όλα αυτά; Ναι, τα πετύχαμε. Τα πετύχαμε».

Αναφερόμενος στην εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι την ημέρα εκείνη ξημερώνει η άνοιξη για την πατρίδα, καθώς αυτή θα είναι η κάλπη που θα τα κρίνει όλα.

«Όμως θέλω να επισημάνω και πάλι ότι η κάλπη της 21ης Μαΐου είναι μια κάλπη εξαιρετικά κρίσιμη. Δεν θέλω να μιλάμε για διπλές εκλογές. Υπάρχει μία κάλπη μόνο. Είναι η κάλπη της 21ης Μαΐου. Αυτή θα στείλει το μήνυμα ποιος θα κυβερνήσει την Ελλάδα την επόμενη τετραετία και ποιο κόμμα πρέπει να κρατά το τιμόνι της χώρας», τόνισε.

Τέλος, αναφερόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα σημείωσε: «Τώρα που μιλάμε, εδώ κανένα χιλιόμετρο πιο κάτω, είναι ο κ. Τσίπρας στη Νέα Σμύρνη σε ένα στέκι το οποίο έχει όνομα “Καφέ με Παραμύθι”. Σαν στο σπίτι του θα αισθάνεται. Λοιπόν, επειδή από παραμύθια χορτάσαμε και οι πολίτες ξέρουν να ξεχωρίζουν τους παραμυθάδες από αυτούς οι οποίοι μιλούν τη γλώσσα της αλήθειας, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι την 21η Μαΐου θα επιλέξουν σωστά. Θα επιλέξουν τη Νέα Δημοκρατία ως την υπεύθυνη δύναμη σταθερότητας και προκοπής του τόπου».

Διαβάστε επίσης:

Σπίρτζης: Στις 21 Μαΐου τελειώνει το «πάρτι» των «εκλεκτών» της κυβέρνησης

Κυριάκος Βελόπουλος: «Δεν πρόκειται να στηρίξουμε κανέναν – Θα πάμε να κυβερνήσουμε μόνοι μας» (Video)

Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ: «Η πρώτη κάλπη θα καθορίσει τα πάντα», σύγκριση, όχι σύγκρουση (Videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα