Μητσοτάκης: «Μπορεί να ψηφίσουν Ανδρουλάκη και να προκύψει Τσίπρας»

Δύο εβδομάδες πριν τις κάλπες και εν μέσω ενός θερμού εκλογικού κλίματος, παραχώρησε συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης ασκώντας δριμεία κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, o πρωθυπουργός υπογράμμισε την αναγκαιότητα της αυτοδυναμίας κάνοντας λόγο για τερατογένεση, σε διαφορετική περίπτωση: «Πιστεύω ότι η αυτοδυναμία της Ν.Δ.

είναι αναγκαιότητα για τη χώρα. Γι’ αυτό μιλάω και για τερατογένεση, ακούγοντας όσα συζητούν στην αντιπολίτευση για κυβερνήσεις ηττημένων, ανοχής και ό,τι άλλο προκύψει μέχρι τις εκλογές».  

Μάλιστα, προειδοποίησε τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ότι ψηφίζοντας Ανδρουλάκη μπορεί τελικά να προκύψει Τσίπρας: «Δεν πιστεύω λέξη από αυτά που λέει προεκλογικά ο κ. Τσίπρας κι έχω κάθε λόγο να το λέω, κρίνοντας από τον τρόπο που πολιτεύεται όλα αυτά τα χρόνια. Και πρέπει να έχουν κατά νου οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ ότι μπορεί να ψηφίσουν Ανδρουλάκη και να προκύψει Τσίπρας από την πίσω πόρτα».

Συγκρίνοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Το κυβερνητικό μας πρόγραμμα είναι απολύτως μετρημένο και το κόστος ανέρχεται σε 9 δισ. για το σύνολο της τετραετίας. Όσα προτείνουμε, θα γίνουν. Οι υποσχέσεις που μοιράζει ο κ. Τσίπρας για την επόμενη τετραετία, όπως ήδη σας ανέλυσα, υπερβαίνουν τα 83 δισ. ευρώ».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας τον ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει εμμονή μαζί του. «Ο κ. Ανδρουλάκης, δείχνει να έχει προσωπική εμμονή μαζί μου. Μου επιτίθεται συνέχεια με βαρύτατους χαρακτηρισμούς και θεωρεί ότι το πρόβλημα είμαι εγώ και όχι η Νέα Δημοκρατία. Λέει ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί και με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά με άλλον πρωθυπουργό. Αυτό φαίνεται προσωπικό και μάλλον εμμονικό μαζί μου».

Τέλος, ο πρωθυπουργός σχολίασε και τα ελληνοτουρκικά ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να διαπραγματευθεί άλλα επιπλέον ζητήματα με τη γειτονική χώρα, όπως θέματα κυριαρχίας στο Αιγαίο και αποστρατικοποίησης των νησιών.

Διαβάστε επίσης:

Άκης Σκέρτσος: «Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει σήμερα τρία νέα μέτρα»

Μιθριδάτης στο «Π»: «Δεν δείχνουμε ανοχές σε περιστατικά κακοποίησης»

Βαρουφάκης: Δεν αρκεί να φύγει ο Μητσοτάκης, αλλά ολόκληρος ο Μητσοτακισμός

Keywords
Τυχαία Θέματα