Μητσοτάκης: Κλειστά μπαρ και νυχτερινή διασκέδαση ως την άφιξη του εμβολίου - Κλειστά τα σχολεία για όσο μας λένε οι ειδικοί
Σε ότι αφορά την πανδημία ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος εκτιμώντας ότι μέχρι την άνοιξη θα έχουμε βγει από την υγειονομική κρίση και θα καλυφθεί γρήγορα το χαμένο έδαφος στην οικονομία.
«Αναμένω ότι θα έχουμε βγει από την υγειονομική κρίση, ως την άνοιξη του 2021 και αναμένω μια πολύ ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας την οποία έχουμε ανάγκη για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος το συντομότερο δυνατόν, ανάκαμψη που παρατηρείται μεταπολεμικές περιόδους. Είναι ίσως κατάλληλη αναλογία. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι, όταν τελειώσει η Covid, η Ελλάδα να είναι μια από τις χώρες που θα βγουν πιο δυνατές από αυτή την κρίση ενώ διαθέτει επαρκείς πόρους ώστε να συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία στη διάρκεια της πανδημίας τουλάχιστον έως την άνοιξη», ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης.
Αναφερόμενος στο κλείσιμο της οικονομίας το χαρακτήρισε "επίπονο" και είπε ότι είναι αναγκαία η παροχή στήριξης μήνα με το μήνα, ενώ ξεκαθάρισε ότι "διαθέτουμε τους πόρους για να το κάνουμε αυτό τουλάχιστον ως την άνοιξη του 2021" προσθέτοντας ότι η Ελλάδα στήριξε με επιτυχία αυτούς που είχαν μεγαλύτερη ανάγκη κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και ξεκαθάρισε ότι κάποια είδη οικονομικής δραστηριότητας όπως η νυχτερινή διασκέδαση "απλά δεν θα λειτουργήσουν έως ότου να έχουμε ένα εμβόλιο. Δεν μπορούμε να έχουμε συγχρωτισμό στα μπαρ έως ότου να έχουμε ένα εμβόλιο".
'Αφησε ένα παράθυρο ανοιχτό για την εστίαση εκτιμώντας ότι ίσως να υπάρξει η δυνατότητα λειτουργίας της με την τήρηση των πρεπουσών αποστάσεων, καθώς και για το άνοιγμα του λιανεμπορίου όπου, όπως είπε, κάποιοι περιορισμοί θα είναι απολύτως απαραίτητοι έως ότου να βρεθεί το εμβόλιο.
Έχουμε τα χρήματα να στηρίξουμε την οικονομίαΤο καλό είναι ότι -όπως σας είπα- έχουμε τα χρήματα, τη ρευστότητα, ώστε να στηρίξουμε την οικονομία κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ επίπονης περιόδου». Ο κ.Μητσοτάκης επισήμανε επίσης ότι παρά την αύξηση του δανεισμού της χώρας μας-όπως συνέβη σε όλες οι χώρες όπως είπε- προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες της παγκόσμιας κρίσης, οι αγορές δεν ανησυχούν για την πορεία της οικονομίας της Ελλάδας και αναγνωρίζουν τις μεταρρυθμιστικές περγαμηνές της κυβέρνησης.
«Πιστεύω ότι έχουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και γνωρίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει την υποστήριξη με ρευστότητα για όσο καιρό είναι αυτό αναγκαίο», ανέφερε. «Υπάρχει η πεποίθηση πως η Ελλάδα μπορεί να εξέλθει ισχυρότερη από αυτή την κρίση» είπε ο πρωθυπουργός.
Προβληματισμός και... αναβολέςΟι δηλώσεις Μητσοτάκη έρχονται σε μια στιγμή προβληματισμού για την κυβέρνηση σχετικά με την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα και έντονων ζυμώσεων γύρω από το ζήτημα της σταδιακής άρσης του lockdown που επιβλήθηκε στις αρχές του περασμένου μήνα και ήδη έχει παραταθεί ως τις 7 Δεκεμβρίου. Κατά τα φαινόμενα, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο ακόμα μεγαλύτερης παράτασής του, ενδεχομένως και ως τις 14 του μήνα, ενώ τα επιδημιολογικά στοιχεία δεν αφήνουν περιθώρια χαλάρωσης καθώς παραμένουν στα «κόκκινα», όπως και η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το iefimerida.gr, μάλλον αναβάλλεται το μήνυμα του πρωθυπουργού που εικαζόταν ότι θα γινόταν την ερχόμενη Παρασκευή, καθώς, όπως σημειώνουν οι πηγές αυτές, δεν θα είχε νόημα να προχωρήσει σε ανακοινώσεις ο Κ. Μητσοτάκης και απλώς αναμένεται να ανακοινωθεί η παράταση της καραντίνας για μία εβδομάδα. «Θα ελέγξουμε το δεύτερο κύμα»«Η πανδημία είναι δραματικός καταλύτης αλλαγών. Αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά το δεύτερο κύμα, αλλά προχωράμε με επιθετικό τρόπο στις μεταρρυθμίσεις που έχουμε σχεδιάσει, χωρίς να χάνουμε χρόνο», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο 31ο ετήσιο Greek Economic Summit που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.
«Η Ελλάδα θα είναι ένας από τους νικητές μετά την πανδημία. Το δεύτερο κύμα είναι μεγαλύτερη πρόκληση από το πρώτο, αλλά με τα κατάλληλα μέτρα θα καταφέρουμε να το ελέγξουμε», ανέφερε ο πρωθυπουργός και σχετικά με την επόμενη μέρα της πανδημίας υπογράμμισε πως «δεν πρέπει να υποτιμούμε την παραγωγική δυναμική της χώρας που θα οδηγήσει στην ανάκαμψη. Πρέπει να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας και τη ρευστότητα ιδίως στις μικρές επιχειρήσεις και να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για επενδύσεις στην Ελλάδα».
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πάντως ότι ακόμα και σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς υπάρχουν εταιρείες που επενδύουν στην Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη μείωση των φορολογικών και ασφαλιστικών βαρών και τόνισε ιδιαίτερα την πρόθεση του ιδίου και της κυβέρνησης να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις παρά την πανδημία. Αναφέρθηκε, μάλιστα, χαρακτηριστικά στο νομοσχέδιο που βρίσκεται στη Βουλή για τις χρήσεις γης.
«Η πανδημία μας έκανε πιο σοφούς, αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη κρίση και βλέπουμε τα δυνατά και αδύνατα σημεία μας, αλλά είμαστε ακόμη πιο αφοσιωμένοι στην μεταρρυθμιστική ατζέντα μας. Είναι ανάγκη και προτεραιότητά μας και με το Ταμείο Ανάκαμψης δεν θα χάσουμε την ευκαιρία να ανασυγκροτήσουμε τη χώρα και να προχωρήσουμε μπροστά», επισήμανε ο πρωθυπουργός και σχετικά με την πανδημία σχολίασε πως «είμαστε αφοσιωμένοι για να σώσουμε ζωές κάθε μέρα και αυτή είναι η πιο σημαντική πρόκληση τώρα».
Θα κρατήσουμε τα σχολεία κλειστά για όσο μας λένε οι ειδικοίΚλείνοντας τη συζήτηση, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε σε ερωτήσεις των CEO που συμμετείχαν σ' αυτήν. «Η πανδημία μάς έδειξε ότι μπορείς να δουλέψεις από παντού κι αυτό προσφέρει ασφάλεια. 'Αρα η Ελλάδα δεν είναι μόνο ωραίο μέρος για να κάνεις τουρισμό, αλλά και για να μείνεις και να δουλέψεις», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι στόχος είναι η Ελλάδα ν' αναδειχθεί έτσι σε προορισμό όχι μόνο για τουρισμό, αλλά και για επενδύσεις ή όσους συνταξιούχους θέλουν να εγκατασταθούν μόνιμα.
Επίσης, σημείωσε πως «δίνουμε σημασία στην ψηφιοποίηση του κράτους και των υπηρεσιών και το gov.gr ήταν μια επανάσταση, οι Έλληνες ενθουσιάστηκαν. Είναι ένα όχημα για να καταπολεμήσουμε τη γραφειοκρατία και τις καθυστερήσεις», σχολίασε. Αναφερόμενος δε στην τηλεκπαίδευση, υπογράμμισε πως «ένα χρόνο πριν, δεν θα πιστεύαμε πως κάθε μία σχολική τάξη, από τα νηπιαγωγεία ως τα πανεπιστήμια, θα λειτουργεί ηλεκτρονικά». Ευχαρίστησε, μάλιστα, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία και κατέληξε λέγοντας πως «θα κρατήσουμε τα σχολεία κλειστά για όσο μας λένε οι ειδικοί, αλλά όταν γυρίσουμε στις φυσικές τάξεις, θα ξέρουμε ότι έχουμε πια την υποδομή για την ψηφιακή εκπαίδευση».
ΜητσοτάκηςΚορωνοϊόςμπαρκαραντίναεμβόλιοHas video: Exclude from popular: 0- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Lockdown: Τη Δευτέρα ανοίγουν τα καταστήματα με εποχικά είδη - Κλειστά τα μαγαζιά παιχνιδιών
- Politico: Ο κ. Μητσοτάκης κατηγορείται ότι έσπασε το lockdown
- Σκληρή «απάντηση» της Μάντσεστερ Σίτι προς την Πόρτο!
- Νέα σημαντική επένδυση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε ο Μπουρλά
- Mόσιαλος: Μετά από πόσο καιρό από τον εμβολιασμό ο οργανισμός μας αποκτά ανοσία;
- Ασ’ τα, δεν είναι για σένα. Μοναστήρι είναι και το σπίτι σου, αν θες
- Μπουρλά: Κόμβος της Pfizer στη Θεσσαλονίκη
- Κορωνοϊός- Παρασκευή Δημητριάδη: Η πρώτη Ελληνίδα γιατρός που θα κάνει εμβόλιο μιλά στον ΣΚΑΪ
- Γερμανία-Yγιεινολόγοι: Γαργάρες με αλατούχα, ιωδιούχα διαλύματα κι αιθέρα έλαια κατά κορωνοϊού
- Ξέσπασε η αδερφή του Μαραντόνα: «Οι κόρες του τον είχαν εγκαταλείψει»
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Το Ποντικι
- «Άγριες Μέλισσες»: Η ερώτηση των ανθρώπων της παραγωγής που «πάγωσε» τον Βαγγέλη Αλεξανδρή
- Μην χάσετε το «ΠΟΝΤΙΚΙ» που κυκλοφορεί την Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020
- Άδεια ειδικού σκοπού: Η διαδικασία πληρωμής - Τι πρέπει να γνωρίζουν εργαζόμενοι και εργοδότες
- Μητσοτάκης: Κλειστά μπαρ και νυχτερινή διασκέδαση ως την άφιξη του εμβολίου - Κλειστά τα σχολεία για όσο μας λένε οι ειδικοί
- Νίκολας Μπερνς: Φίλος της Ελλάδας ο Μπάιντεν - Το έχει παρακάνει ο Ερντογάν, μεγάλος πονοκέφαλος για το ΝΑΤΟ
- WhatsApp: Έρχεται μεγάλη αλλαγή - Πότε οι χρήστες θα χάνουν πρόσβαση στην εφαρμογή
- ΥΠΕΝ: Το target model να λειτουργήσει υπέρ των καταναλωτών
- Μητσοτάκης: Κλειστά μπαρ και νυχτερινή διασκέδαση ως την άφιξη του εμβολίου - Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις
- F-16: Την αναβάθμισή τους εισηγείται το Ανώτατο Αεροπορικό Συμβούλιο

- Τελευταία Νέα Το Ποντικι
- Μητσοτάκης: Κλειστά μπαρ και νυχτερινή διασκέδαση ως την άφιξη του εμβολίου - Κλειστά τα σχολεία για όσο μας λένε οι ειδικοί
- Δημοσκόπηση: Δυσαρεστημένος ένας στους δύο Έλληνες με την διαχείριση της πανδημίας
- Ανατροπή στη Σουηδία: Ελεύθερη η 70χρονη που φέρεται να κρατούσε αιχμάλωτο τον γιο της
- WhatsApp: Έρχεται μεγάλη αλλαγή - Πότε οι χρήστες θα χάνουν πρόσβαση στην εφαρμογή
- ΥΠΕΝ: Το target model να λειτουργήσει υπέρ των καταναλωτών
- Άδεια ειδικού σκοπού: Η διαδικασία πληρωμής - Τι πρέπει να γνωρίζουν εργαζόμενοι και εργοδότες
- Μην χάσετε το «ΠΟΝΤΙΚΙ» που κυκλοφορεί την Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020
- Σταϊκούρας: Ενεργούμε γρήγορα, αποφασιστικά, μεθοδικά, υπεύθυνα και αποτελεσματικά
- F-16: Την αναβάθμισή τους εισηγείται το Ανώτατο Αεροπορικό Συμβούλιο
- Νίκολας Μπερνς: Φίλος της Ελλάδας ο Μπάιντεν - Το έχει παρακάνει ο Ερντογάν, μεγάλος πονοκέφαλος για το ΝΑΤΟ
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Σοβαρά τραυματισμένο διακομίστηκε στο ΠΑΓΝΗ κοριτσάκι 2 ετών
- Φωτιά κατέστρεψε τη φάτνη στο ναό του Αγίου Νικολάου στο Βόλο
- Απετράπη απόπειρα αυτοκτονίας με όπλο στη Βούλα
- Ντόρτμουντ: Τραυματίστηκε ο Χάαλαντ πριν το ματς με τη Λάτσιο
- Θεσσαλονίκη: Έριξαν βόμβες μολότοφ έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Θερμαϊκού
- 100 εκατομμύρια Αμερικανοί θα μπορούσαν να εμβολιαστούν μέχρι τέλη Φεβρουαρίου
- Αίγιο: Επίθεση δημοτικής αρχής σε αντιπολίτευση – “Αν δεν περάσει το δικό σας να καταστραφούν όλα”
- Χοντρό πέσιμο στον Μανθάνο από τις γαλλικές εφημερίδες : “Ανέκδοτο το πέναλτι στον Ραφίνια”
- Facebook: Αυτό είναι το νέο κρυπτονόμισμα - Τέλος το Libra
- Lockdown: Τα εμβόλια θα… φέρουν πίσω τη νυχτερινή διασκέδαση