Μητσοτάκης: «Συνυφασμένη με τον διχασμό και την τοξικότητα η διαδρομή Τσίπρα»

Την αναγκαιότητα για μία σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση, ικανή να λαμβάνει γρήγορες αποφάσεις και να τις υλοποιεί αποτελεσματικά, εκφράζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής».

«Το μεγάλο στοίχημα των εκλογών είναι σαφές: θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω;», αναφέρει ο πρωθυπουργός ενώ επισημαίνει πως δεν θα αρνηθεί αστοχίες και λάθη που όμως δεν αναιρούν τη συνολική εικόνα.

«Ο πρώτος που λέω ότι έχουν να γίνουν ακόμη πολλά. Στην Οικονομία, στην Υγεία, στο Κράτος. Και εκεί θα ρίξουμε το βάρος μας. Αλλά την κριτική

για το Μεταναστευτικό την επιστρέφω στην πηγή της. Γιατί εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα και ότι οι μετανάστες μπορεί να μπαίνουν, να λιάζονται και μετά… να χάνονται. Το αντίθετο», υπογραμμίζει αναφερόμενος στην κριτική που δέχεται για τον φράχτη στον Έβρο

Για την ακρίβεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει πως είναι η αύξηση του πληθωρισμού είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα αλλά «εξαρχής στην Ελλάδα η πολιτεία ύψωσε αναχώματα».

Για τη νέα τετραετία αν κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές, ο πρωθυπουργός αναφέρεται σε «3+1» προτεραιότητες. Ειδικότερα, εξηγεί ότι οι στόχοι αυτοί αφορούν πρώτον καλύτερους μισθούς για όλους ώστε σταδιακά έως το 2030 οι αμοιβές στην Ελλάδα να είναι στο μέσο όρο των ευρωπαϊκών. Δεύτερον, αξιοπρεπής δημόσια Υγεία και τρίτον, ένα σύγχρονο, παραγωγικό και λειτουργικό Κράτος με καθολική ψηφιοποίηση, διαρκή αξιολόγηση του προσωπικού και επιβράβευση όταν επιτυγχάνει τους στόχους του.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλαμβάνει ότι το νερό δεν ιδιωτικοποιείται και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι διασπείρει fake news: «Θα επαναλάβω για ακόμα μία φορά: το νερό δεν ιδιωτικοποιείται, τελεία και παύλα. Το νερό ήταν, είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό. Για να τελειώσουν όλα αυτά τα fake news και οι σαχλαμάρες που διακινεί η αντιπολίτευση. Και πραγματικά αναρωτιέμαι εάν θα πάμε στις εκλογές εν μέσω fake news».

Δριμεία κριτική άσκησε απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η διαδρομή του είναι συνυφασμένη με τον διχασμό και την τοξικότητα» ενώ πυρά εξαπολύει και σε άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ: «Αλήθεια πιστεύει κανείς ότι ο κ. Σπίρτζης θα φτιάξει τα τρένα; Ο κ. Κατρούγκαλος τις συντάξεις; Ο κ. Φίλης την Παιδεία; Ή ο κ. Πολάκης τη Δικαιοσύνη; Θα μιλήσει για διαφάνεια ένα κόμμα με δύο Υπουργούς του καταδικασμένους στο Ειδικό Δικαστήριο; Με στελέχη που δεν μπορούν να εξηγήσουν τι έκαναν τις βίλλες τους; Ή μήπως θα μας φυλάξουν από τις απειλές εκείνοι που αρνήθηκαν τους εθνικούς εξοπλισμούς; Αυτά θα σκεφτούν οι πολίτες στην κάλπη».

Διαβάστε επίσης:

Εύα Καϊλή: Σίγουρος για αποφυλάκιση δηλώνει ο δικηγόρος της

Δημοσκόπηση GPO: Στις 4,8 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: «Προεκλογική ντρίμπλα Μητσοτάκη η επιστροφή ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ στο Δημόσιο»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης, Τσίπρα,mitsotakis, tsipra