Μητσοτάκης: Η ΔΕΗ αποτελεί ένα υποδειγματικό success story

Πολιτική

 

Ειναι μια σημαντική η σημερινή ημέρα για τη ΔΕΗ. Η ΔΕΗ από σήμερα αλλάζει, έχει αλλάξει εδώ και 14 μήνες συνολικό προσανατολισμό. Μετατρέπεται από μια δυσκίνητη εταιρεία με χρέη, ζημιές, αγκυλώσεις, κίνδυνο βιωσιμότητας σε μια σύγχρονη ενεργειακή δύναμη.

Ανακτά δηλαδή τον προωθητικό και κοινωνικό ρόλο για τον οποίο δημιουργήθηκε,

δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας της ΔΕΗ.

«Τα έκτακτα μέτρα έσωσαν την εταιρεία από την καταρευση.

Αποδείξαμε ότι σε μια ανοικτή οικονομία υπάρχουν πολλοί δρόμοι για την πρόοδο και πως κάτω από αντίξοες συνθήκες μπορεί να επιτευχθεί ο εταιρικός μετασχηματισμός μιας δημόσιας επιχείρησης.

Μπορεί λοιπόν μια δημόσια επιχείρηση να γίνει απολυτως ανταγωνιστική» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Αξίζουν συγχαρητήρια στην ηγεσία και τα στελέχη της, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, καθώς αυξάνοντας τον πλούτο της αυξάνει και τον εθνικό πλούτο. 

«Αλλά και σε κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο ξεχωριστά. Όλοι έβαλαν πλάτη όχι απλά για να φύγουμε από τον κίνδυνο της κατάρρευσης αλλά για το γεγονός ότι η τιμή της επιχείρησης έχει τριπλασιαστεί και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μακροπρόθεσμων επενδυτών. Θα μπορούσε κανείς να χρησιμοποιήσει δίχως επιφύλαξη έναν όρο που έχει φθαρεί, ναι η ΔΕΗ αποτελεί ένα υποδειγματικό success story», ανέφερε ο πρωθυπουργός

«Υπάρχει και το βλέμμα στο μέλλον με την ταχύτατη στροφή στις καθαρές και φθηνές πηγές ενεργειας. ηταν αδιανόητο, ανεξήγητο πώς ο κυρίαρχος παίκτης της αγοράς ενέργειας να έχει μεριδιο στις ΑΠΕ που με το ζόρι έφτανε το 3%».

ΜητσοτάκηςΔΕΗενέργειαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα