Μητσοτάκης: Εξαιρετικά θετική εξέλιξη η συμφωνία για το πράσινο πιστοποιητικό

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδέχεται η κυβέρνηση τη συμφωνία για την υιοθέτηση ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού, στην οποία κατέληξε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Η σημερινή προσωρινή συμφωνία για το ευρωπαϊκό Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό για τον κορωνοϊό αποτελεί μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη”, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Today’s provisional agreement on the EU Digital COVID-19 Certificate is an extremely positive development. Greece

has been a strong advocate for it from the outset, as it will facilitate the freedom of movement within the EU and contribute to the efforts for economic recovery.

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) May 20, 2021

Όπως επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης, “Η Ελλάδα υπήρξε ισχυρός υποστηρικτής από την αρχή, καθώς θα διευκολύνει την ελεύθερη κυκλοφορία εντός της ΕΕ και θα συμβάλει στις προσπάθειες οικονομικής ανάκαμψης”.

Το πιστοποιητικό θα είναι διαθέσιμο είτε σε ψηφιακή, είτε σε έντυπη μορφή, με σκοπό τη διευκόλυνση της ελεύθερης μετακίνησης στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Θα πιστοποιεί ότι ένα άτομο, είτε έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, είτε έχει πρόσφατο αρνητικό αποτέλεσμα από διαγνωστικό τεστ, είτε έχει αναρρώσει από τη λοίμωξη.

Ειδήσεις σήμερα

Βρέθηκαν οι αντικαταστάτες του Τζαβάρα για το ψηφοδέλτιο της Ηλείας

Ο λόγος που η Γεννηματά φόρεσε μωβ σακάκι στη Βουλή

Συνεπιμέλεια: Ενστάσεις στη ΝΔ, «απουσίες» με νόημα στο ΚΙΝΑΛ, ολομέτωπη επίθεση από Τσίπρα (Videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα