Μητσοτάκης από Κερατέα: Δεν θα λύσουμε το πρόβλημα της ακρίβειας από τη μια στιγμή στην άλλη

Το μήνυμα ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για τον έλεγχο της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας έστειλε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποίησε στην περιοχή της Κερατέας.

Αφού επισκέφθηκε διαδοχικά σούπερ μάρκετ της περιοχής και το νέο εργοστάσιο της φαρμακοβιομηχανίας Elpen, μιλώντας σε πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «ξεκίνησα την περιοδεία μου στην Ανατολική Αττική από μία επίσκεψη σε ένα σούπερ μάρκετ. Και βρέθηκα στο σούπερ μάρκετ αυτό ακριβώς για να διαπιστώσω ο ίδιος τη μεγάλη προσπάθεια την οποία καταβάλλει

η κυβέρνησή μας να περιορίσει το πρόβλημα της εισαγόμενης ακρίβειας, ένα παγκόσμιο πρόβλημα το οποίο ξέρω ότι δοκιμάζει κάθε νοικοκυριό και ξέρω πόσο δύσκολο είναι να πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ και να βλέπετε τις τιμές να ανεβαίνουν».

«Θέλω να ξέρετε όμως ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατό σε δύο επίπεδα: πρώτον, μέσα από παρεμβάσεις όπως το “Καλάθι του Νοικοκυριού” και τη “Μόνιμη Μείωση Τιμών” κατά 5% για έξι μήνες, να συγκρατήσουμε τις τιμές σε αποδεκτά επίπεδα. Και, δεύτερον, να βάζουμε συνεχόμενα πρόστιμα σε όσους πιστεύουν ότι μπορούν να κερδοσκοπούν πάνω σε αυτή την παγκόσμια οικονομική κρίση», προσέθεσε.

Τόνισε δε ότι «δεν θα λύσουμε το πρόβλημα από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά να ξέρετε ότι και εγώ προσωπικά και το Υπουργείο και όλοι οι εποπτικοί φορείς, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, θα φροντίζουν ανά πάσα στιγμή να εντοπίζουν κάθε φαινόμενο κερδοσκοπίας, να επιβάλλουν τα απαραίτητα πρόστιμα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε στο σημείο να μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον στο επίπεδο του πληθωρισμού με περισσότερη αισιοδοξία».

Νωρίτερα, από το εργοστάσιο της Elpen, o πρωθυπουργός δήλωσε ότι «διαπιστώνω με μεγάλη χαρά ότι μπορούμε, Δημόσιο και ιδιωτικός τομέας, εφόσον ευθυγραμμίσουμε σωστά τα κίνητρα, να πετύχουμε αυτό το οποίο αποτελεί κεντρικό στόχο της οικονομικής μας πολιτικής, που δεν είναι άλλο από την προσέλκυση σημαντικών επενδύσεων, εν προκειμένω από ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα δημιουργούν προστιθέμενη αξία και ταυτόχρονα, βέβαια, θα δημιουργούν πολλές καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι «εξάγουμε το 10% περίπου των γενόσημων φαρμάκων που καταναλώνονται συνολικά στην Ευρώπη και αντιλαμβάνεστε ότι σε μία εποχή μετά την πανδημία, όπου τα ζητήματα της στρατηγικής αυτονομίας επανέρχονται δυναμικά στο προσκήνιο, η δυνατότητα να μπορούμε τουλάχιστον να καλύπτουμε την ευρωπαϊκή αγορά, χωρίς να είμαστε εξαρτημένοι από άλλες χώρες, αποκτά κομβική σημασία», εκτιμώντας ότι «πρέπει και η Ευρώπη να χαράξει τη δική της στρατηγική αυτονομία ως προς την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας. Και εκεί πιστεύω ότι η ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία έχει έναν σημαντικό ρόλο να παίξει».

Ειδικά, δε, για τους εργαζόμενους, είπε χαρακτηριστικά ότι «βρισκόμαστε τώρα στην ευχάριστη ή δυσάρεστη θέση να έχουμε το ανάποδο πρόβλημα από αυτό το οποίο είχαμε πριν από κάποια χρόνια: καθώς η ανεργία αποκλιμακώνεται με πολύ μεγάλη ταχύτητα, το μεγάλο πρόβλημα το οποίο θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε είναι να βρούμε το στελεχιακό δυναμικό το οποίο θα μπορέσει να υποστηρίξει αυτές τις πολύ σημαντικές επενδύσεις».

Μίλησε δε για «καλύτερη συνεργασία με τα πανεπιστήμια, να δούμε ποια είναι τα τμήματα εκείνα στα οποία πρέπει να επενδύσουμε στο μέλλον. Ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες ενός κλάδου σαν την φαρμακευτική βιομηχανία, τι μπορούμε να κάνουμε στον τομέα της επανεκπαίδευσης και της κατάρτισης προσωπικού», προσθέτοντας ότι «θέλουμε να δουλέψουμε μαζί και θέλουμε πάντα τα προγράμματα κατάρτισης, επανεκπαίδευσης, τα προγράμματα που έχουν να κάνουν με την πρακτική άσκηση, να έχουν ως οδηγό την ίδια τη βιομηχανία, τον ιδιωτικό τομέα».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Δείτε LIVE την ομιλία Κασσελάκη στην κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

Γιάννης Οικονόμου: Σε διαβούλευση τη Δευτέρα ο διαγωνισμός για τις κάμερες στις στολές αστυνομικών – Προχωρημένες συζητήσεις για επίδομα γηπέδων

ΣΥΡΙΖΑ: Παντιέρα Σπίρτζη, Νοτοπούλου, Μεϊκόπουλου κατά του δημοψηφίσματος – Η «απάντηση» του Τσίπρα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης, Κερατέα,mitsotakis, keratea