Μητσοτάκης από Αίγιο: Να μη γυρίσουμε στις εποχές των δημοψηφισμάτων, των κλειστών τραπεζών

Με… επιστροφή στο ταραγμένο πρώτο εξάμηνο του 2015 επιχείρησε ο πρωθυπουργός να θέσει το δίλημμα των επερχόμενων εκλογών, στη διάρκεια της επίσκεψής του στο Αίγιο, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην Αχαΐα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνομιλία του με πολίτες στο Αίγιο, «το δίλημμα είναι: θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω; Θα συνεχίσουμε

σε μία πορεία ανάπτυξης η οποία δημιουργεί θέσεις εργασίας, βελτιώνει το εισόδημα των πολιτών, προσελκύει επενδύσεις ή θα γυρίσουμε πίσω στις εποχές τις οποίες θέλουμε να ξεχάσουμε οριστικά: των δημοψηφισμάτων, των κλειστών τραπεζών, των συνταξιούχων οι οποίοι έκλαιγαν έξω από τα ΑΤΜ.

Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια θωράκισης της Άμυνας της χώρας ή θα αρχίσουμε να λέμε κουβέντες του αέρα, ότι θα ακυρώσουμε την Ελληνογαλλική συμφωνία και δεν θα παραλάβουμε τα Rafale και τις Belharra, όπως πρόσφατα ακούστηκε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και τελικά ποια παράταξη και ποιος αρχηγός είναι πιο κατάλληλος να κρατάει το τιμόνι της χώρας σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς; Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας;».

Συνεχίζοντας στο ίδιο πλαίσιο, ο πρωθυπουργός, αφού έκανε μια επισκόπηση του έργου της κυβέρνησης σε διάφορούς τομείς, από την οικονομία ως την άμυνα, τόνισε ότι «τίποτα από αυτά που πετύχαμε μην τα θεωρείτε δεδομένα.

Μια λάθος επιλογή, μπορεί να τα πάει όλα πίσω. Και επειδή οι εκλογές αυτές έχουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα δεν θέλω να μπλέκετε πρώτη και δεύτερη κάλπη. Μία είναι η κάλπη, εθνική κάλπη είναι και θα πάμε στην πρώτη Κυριακή να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Γιατί αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία σημαίνει τελικά εγγύηση σταθερότητας. Και η σταθερότητα σήμερα είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη, είναι προϋπόθεση για την πρόοδο της χώρας».

Ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε «εξαιρετικά υπερήφανος γιατί ως πρωθυπουργός αυτής της μεγάλης λαϊκής παράταξης όταν χρειάστηκε να στηρίξουμε την κοινωνία, τους συμπολίτες μας, τους επιχειρηματίες, το κάναμε χωρίς δεύτερο δισταγμό και κρατήσαμε την κοινωνία και την οικονομία όρθια» και τόνισε ότι «όλα αυτά γίνονται γιατί η Ελλάδα ξαναέγινε ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός, γιατί οι επιχειρηματίες επενδύουν, μικροί, μεσαίοι, μεγάλοι, κολοσσοί επιχειρηματικοί έρχονται και επενδύουν τα κεφάλαιά τους στην Ελλάδα. Το κύρος της χώρας μας είναι αναβαθμισμένο και η κοινωνία, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει, ξέρει ότι έχει ένα κράτος το οποίο στα δύσκολα στέκεται δίπλα σας».

Μάλιστα, υποστήριξε ότι «παρά τις τεράστιες δυσκολίες που μας έτυχαν, ήμασταν συνεπείς σε αυτές μας τις προεκλογικές δεσμεύσεις. Και ναι, δεν μας έτυχαν λίγα: από τη μεταναστευτική εισβολή στον Έβρο μέχρι την πανδημία και από τις μεγάλες γεωπολιτικές προκλήσεις με έναν επιθετικό γείτονα, μέχρι τον πόλεμο στην Ουκρανία και την παγκόσμια ενεργειακή κρίση, αυτή η κυβέρνηση κλήθηκε να διαχειριστεί πολύ μεγάλες κρίσεις, πρωτοφανείς κρίσεις. Δεν νομίζω ότι σε καμία κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά έλαχαν τόσες δυσκολίες. Όμως, όχι απλά δεν το βάλαμε κάτω, αλλά σπεύσαμε να μετατρέψουμε τις κρίσεις σε ευκαιρίες».

Επίσης, αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες που η κυβέρνηση λαμβάνει για τη στήριξη του εισοδήματος των πολιτών, όπως τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος, τις από 1/1/2023 αυξήσεις στις συντάξεις, την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, το έκτακτο βοήθημα των 250 ευρώ στους πιο ευάλωτους, συμπληρώνοντας – για να βάλει τέλος στη νέα σεναριολογία περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες – ότι «με αυτό τον τρόπο, με αυτή τη συνέπεια να ξέρετε ότι θα πορευτούμε και στο μέλλον και στο ’23 και μετά το ’23 με τη νέα εμπιστοσύνη που θα μας δώσει ο Ελληνικός λαός στις εκλογές που θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας».

Διαβάστε επίσης

Στην Αίγυπτο σήμερα οι Δένδιας, Παναγιωτόπουλος και Βαρβιτσιώτης

Le Monde: Ο Αβραμόπουλος διεκδικεί τη θέση του ειδικού αντιπροσώπου ΕΕ στον Κόλπο

Ανδρουλάκης: Λείπει κάθε διάθεση λογοδοσίας από το νομοσχέδιο της κυβέρνησης (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα