Μητροπολίτης Πειραιώς σε Ερντογάν: Βαπτίσου Χριστιανός με νονό τον… Πούτιν!

ΕΛΛAΔΑ

Σε ανάλυση της επικαιρότητας στην Τουρκία προχώρησε με επιστολή του ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, στην οποία μάλιστα προτείνει στον Τούρκο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να βαπτιστεί με νονό τον… Βλαντίμιρ Πούτιν.

Επίσης, στο κείμενο 37 σελίδων αναφέρει ότι προσωπικά διαφωνεί με την απόφαση να μην εκδοθούν οι οκτώ εκζητούμενοι στην Τουρκία για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος και προτείνει μάλιστα η βάπτιση να γίνει στο Φανάρι από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Συγκεκριμένα,

χαρακτηρίζει τη μη έκδοση των πραξικοπηματιών Τούρκων που κατέφυγαν στην Ελλάδα λανθασμένη, καθώς «η αιτιολογία της απόφασης του Αρείου Πάγου είναι απαράδεκτη νομικώς, διότι δεν νομιμοποιείται να κρίνει μια δημοκρατική χώρα μέλος του ΝΑΤΟ ως η γείτων Τουρκία, ως χώρα που δεν είναι χώρα δίκαια την στιγμή που η ΕΕ και η Ελλάς έχουν συνυπογράψει μετά της Τουρκίας σύμβαση επιστροφής των παρατύπων μεταναστών στην Τουρκία, ως ασφαλή χώρα και επομένως χώρα δικαίου».

Σε άλλο σημείο, συγχαίρει τον Ταγίπ Ερντογάν για την πίστη του στην πατροπαράδοτή του θρησκεία, επιχειρεί με ύφος διδακτικό, θεολογικούς όρους και επικαλούμενος πατέρες της ορθοδόξου εκκλησίας, να του αποδείξει την πλάνη του Ισλάμ.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή που αναρτήθηκε στο romfea.gr:

Μητροπολίτης ΣεραφείμΕρντογάνβάπτισηΠούτινHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα