Μηνύματα Γεννηματά στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ: Εκτίθενται όσοι δημιουργούν κλίμα εσωστρέφειας

Μηνύματα στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ, ιδίως μετά το «μανιφέστο Λοβέρδου» για την ηγεσία του κόμματος, έστειλε η πρόεδρος, Φώφη Γεννηματά, κατά την εισήγησή της στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Σε πολύ χαρακτηριστική αποστροφή του λόγου της, η Φ. Γεννηματά σημείωσε ότι «όσοι δημιουργούν κλίμα εσωστρέφειας, εκτίθενται στα μάτια των στελεχών και στη βάση». Παράλληλα, χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ονόματα στελεχών, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι είναι θεμιτές οι προσωπικές φιλοδοξίες όχι όμως όταν φέρνουν σε δεύτερη μοίρα την

θετική προοπτική της παράταξης και κάλεσε να «μην ξοδεύουμε την πολιτική ενέργεια μας σε πασαρέλα προαναγγελιών».

Σχετικά με τις εσωκομματικές διαδικασίες, η Φ. Γεννηματά εξήγησε ότι όπως έχει αποφασιστεί κατά το πρόσφατο Πολιτικό Συμβούλιο, τον Σεπτέμβριο θα προγραμματιστεί η Κεντρική Επιτροπή, όπου θα εξειδικεύσει όσα αφορούν τις διαδικασίες. Παρότι δεν έδωσε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα για τις εκλογές, τόνισε ότι θα ακολουθηθεί ό,τι ορίζει το καταστατικό του κόμματος.

Σε γενικότερο επίπεδο, ξεκαθάρισε ότι το ΚΙΝΑΛ έχει και θα έχει αυτόνομη πορεία και δεν πρόκειται να γίνει συμπλήρωμα κανενός. Περιέγραψε το κόμμα ως μια προοδευτική παράταξη που θα φέρει τη Νέα Αλλαγή, σημειώνοντας ότι το κόμμα φαίνεται να έχει καθιερωθεί ως μια ισχυρή κεντροαριστερή δύναμη, που την προτιμούν οι πολίτες και την αναγνωρίζουν.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εξέφρασε την ανησυχία της για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις τονίζοντας ότι είναι αρνητική εξέλιξη να προσέρχεται σε συζητήσεις η Τουρκία με την Ε.Ε. έχοντας θετική ατζέντα πριν προχωρήσουν και δεσμευτούν για το δίκαιο της θάλασσας. Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για συνολική αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας τόσο σε υγειονομικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα