Μήνυμα Τσακαλώτου προς ΔΝΤ: Πρέπει να καταλάβουν ότι η Ελλάδα είναι Ευρωπαϊκή χώρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το Ταμείο πρέπει να καταλάβει ότι είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα που έχει αναφορές στα ευρωπαϊκά κεκτημένα», επισημαίνει ο υπορυγός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στη Real News, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς το ΔΝΤ και τονίζει ότι «η βάση της συζήτησης δεν μπορεί να είναι άλλη από τα συμφωνηθέντα του καλοκαιριού».

Ο υπουργός ξεκαθαρίζει ότι «δεν μπορεί να ζητούνται νέα

δημοσιονομικά μέτρα όταν η οικονομία αλλά και τα έσοδα έχουν πάει καλύτερα από τις προβλέψεις που είχαμε το καλοκαίρι. Ούτε μπορούμε να κόψουμε τις τρέχουσες συντάξεις όταν έχουν υποστεί τόσες περικοπές τα τελευταία χρόνια και συμβάλλουν τόσο στο γενικότερο οικογενειακό εισόδημα».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε ότι το ΔΝΤ «πιέζει συγχρόνως και εμάς για τις μεταρρυθμίσεις και τους πιστωτές για το χρέος. Αλλά μιας και τα κράτη-μέλη έχουν ξεκαθαρίσει ότι πρώτα θα τελειώσει η αξιολόγηση και μετά θα ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος, όλη η πίεση μεταφέρεται σε εμάς».

Σχετικά με το θέμα της αξιολόγησης, ο υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα ολοκληρωθεί σύμντομα. «Σύντομα θα έρθουν οι επικεφαλής των δανειστών και νομίζω ότι μετά θα έχουμε την τελική ευθεία για το κλείσιμο της συμφωνίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το προσφυγικό προειδοποιεί πως «η αλληλεγγύη που έχουμε δείξει ως χώρα πρέπει να επιβραβευτεί και όχι να προκαλεί περαιτέρω προβλήματα», ενώ κατηγορεί τον αρχηγό της Ν.Δ. ότι «παλινδρομεί συνεχώς μεταξύ δεξιού λαϊκισμού και αντικοινωνικού νεοφιλελευθερισμού και μάλιστα με πολύ φτωχή επιχειρηματολογία».

Ο Ευκ. Τσακαλώτος απαντά και στα περί ευρύτερων κυβερνητικών σχημάτων: «Θεωρώ τα σενάρια άλλης πλειοψηφίας, πόσο μάλλον της εκδοχής της οικουμενικής, όνειρα της αντιπολίτευσης και παιχνίδια τακτικής, επειδή γνωρίζουν ότι στο επίπεδο των εκλογικών συσχετισμών δεν έχουν τύχη».

Πηγή: Real.gr

ΤσακαλώτοςΤόμσενΔΝΤαξιολόγησηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα