«Μήνυμα» στη Γεννηματά «έκρυβε» η επίθεση Βενιζέλου στη κυβέρνηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκτός από τον αναμενόμενο... εξάψαλμο στην κυβέρνηση η ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου περιείχε και ένα «μήνυμα» με τελικό αποδέκτη την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδειξε να κρατά σαφείς αποστάσεις από την πρόταση Γεννηματά για σχηματισμό κυβέρνησης όλων των κομμάτων του ευρωπαϊκού τόξου.

«Μπορούμε

να πετύχουμε εθνική υπέρβαση με τη νοοτροπία που εκπέμπει η κυβέρνηση, με αυτό το στυλ του αυταρχισμού, της μονομέρειας, του μικροκομματισμού; Όχι βεβαίως, δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις εθνικής υπέρβασης γιατί πρέπει να υπάρχουν θεσμικές, πολιτικές και οι κοινωνικές προϋποθέσεις κι αυτές δεν μπορείτε να τις διασφαλίσετε για τη χώρα», υποστήριξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως εκτίμησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «αν η υποταγή σας οδηγούσε κάπου, έβγαζε τη χώρα στο ξέφωτο, θα έλεγα χαλάλι του και χαλάλι σας, αλλά πρόκειται να γίνει αυτό; Θα ανακάμψει η οικονομία και θα προκύψει και πολιτικό όφελος για εσάς; Δυστυχώς δε θα γίνει, γιατί το οικονομικό πρόβλημα είναι δευτερογενές, χρειάζεται πολιτική και κοινωνική εμπιστοσύνη κι αυτή δεν υπάρχει, άρα εγκλωβίζεστε μόνοι σας και εγκλωβίζετε και τη χώρα».

Και κατέληξε στη τοποθέτηση του ο Ευάγγελος Βενιζέλος λέγοντας πως «δυστυχώς, είμαστε καταδικασμένοι, εάν συνεχίσετε εσείς να κυβερνάτε τον τόπο, σε μία στασιμοχρεωκοπία που σπαταλά εθνικό χρόνο και εθνικό κεφάλαιο. Πρέπει να το κατανοήσετε, για να αντιληφθείτε το μέγεθος της ιστορικής σας ευθύνης».

ΒουλήΒενιζέλοςΦώφη ΓεννηματάΠΑΣΟΚHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα